Oldal kiválasztása

OTROCI MERCEDESOVE EKIPE PONIŽAJO DVAKRATNEGA SVETOVNEGA PRVAKA PILOTA

Lewis Hamilton je na svoji zadnji dirki Formule 1 za Veliko nagrado Monaka končal šele na osmem mestu. Britance je spektakularno držal Fernando Alonso, Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, po dirki španskega tekmeca ni prizanašal.

Poglobljeno se je srečal z alpskimi avtomobili na težavah Lewisa Hamiltona na Formuli 1 za Veliko nagrado Monaka. Sedemkratni svetovni prvak se je najprej zataknil za Estebanom Oconom, nato rahlo trčil v Francoza, nato pa ga je po rdeči zastavi potisnil za Fernandom Alonsom, ki je v načinu varčevanja s pnevmatikami vseskozi za seboj držal nekdanjega soigralca.

Na koncu sta Hamilton in Toto Wolff končala šele na osmem mestu, šef ekipe Mercedes pa je dvakratnega svetovnega prvaka Alonsa, čigar tempo je primerjal z nižjerazrednimi kolesarji, okrcal:

Bilo je tudi približno 5 sekund počasneje, kar je že F2 tempo

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Toto Wolff je besnel. Poleg Alonsa so kritizirali tudi samo prizorišče, ki je Nemca pozvalo, naj ga spremeni, potem ko se mu zdi absurdno, da ga pilot, ki je tako počasen, ne more prehiteti zaradi trajektorije:

To je čudovita lokacija in proga, a morda bi morali ponovno pregledati sestavo, da bi odpravili to anomalijo, kjer ni mogoče prehiteti 5 sekund počasnega avtomobila.

Dirko je zmagal Sergio Pérez iz Mehike pred Carlosom Sainzom in Maxom Verstappnom.