Oldal kiválasztása

OGROMNA EKSPLOZIJA PRETRESLA SREDIŠČE NEW YORKA, NA TIMES SQUARE BUDI MNOŽNA PANIKA

Na srečo v eksploziji, ki so jo mnogi sprva menili, da gre za teroristični napad, ni bil nihče poškodovan.

Na Times Squareu v središču New Yorka je izbruhnila množična panika, potem ko je v nedeljo ob treh četrt sedmih po lokalnem času odjeknila velika eksplozija, ki je pretresla priljubljeno turistično mesto in okoliške nebotičnike. Priče so povedale, da je bila eksplozija tako močna, da so se tla tresla in je bilo čutiti celo v okoliških stavbah. Moški, ki živi v bližini, je novinarjem povedal, da je “udarni val pretresel celoten blok,” piše New York Post na spletu.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Na amaterskih posnetkih, naloženih na družbena omrežja, lahko vidite in slišite, kako natrpan prostor enkrat napolni zvok močne eksplozije, nato pa ljudje začnejo teči v nasprotni smeri od vira zvoka. K sreči niti nemir, ki ga je povzročila množična panika, niti detonacija nista nikogar poškodovala. Kot se je izkazalo, je slednje povzročil eksplozivni plin, ki se je nabiral v kanalizaciji.

Po poročanju newyorške gasilske službe (FDNY) je pred množično eksplozijo, ki je povzročila paniko, sledilo več manjših, tako da so bili njihovi ljudje že na kraju dogodka, ko je prišlo do težave. Lokalno podjetje je sporočilo, da je eksplozijo morda povzročil zastarel kabel.

Pomembno je omeniti, da ni bilo naključje, da so vsi takoj pomislili na najhujše, ko so slišali eksplozijo: stopnja kriminala v New Yorku se je v zadnjem času močno povečala. Od izbruha epidemije koronavirusa so se nasilne kršitve povečale za 37 odstotkov, število kaznivih dejanj, povezanih s strelnim orožjem, pa za 17 odstotkov. Nedavno izvoljeni župan mesta, nekdanji vodja policije Eric Adams, si je prizadeval narediti vse, kar je v njegovi moči, da bi zajel kriminal.