Oldal kiválasztása

Oče treh otrok v komi se bori za življenje

V nepričakovanem trenutku je zažgal ves mož okoli moškega, ki je opravljal svoje delo. Grozno je, kaj vse je moral preživeti.

Oče s tremi otroki trdi, da mu je njegova premoč rešila življenje, potem ko je v službi eksplodirala destilarna gina. S svojimi predsmrtnimi izkušnjami se je spominjal s šokantnimi podrobnostmi.

34-letni Paul Harrison je delal v destilarni Sheffield v komercialnem pubu v Chapeltownu v Sheffieldu, ko se je 26. maja lani zgodil grozljiv incident.

Dva tedna je preživel v komi z opeklinami prve in druge stopnje, potem ko je kondenzirani alkohol iz 85% C brizgal iz destilarne in nato vžgal. Pretrpel je hude opekline rok, rok, obraza in trupa.

G. Harrison je razkril, kako še vedno okreva in zakaj se je drzno vrnil v destilarno.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

„Če bi bil deset let starejši, me ne bi bilo tukaj, če bi bil nižji, me tudi ne bi bilo, ker bi se potem popolnoma spravil v obraz. Če bi bila tanjša, me verjetno ne bi bilo, zato ima prekomerna teža prednost. Počutim se zelo srečno in zaradi obsega poškodb sem imel 55-odstotno možnost preživetja” – je podrobno opisal Paul Harrison.

Povedal je, da je videl, kako mu je po požaru „padla dlan”, in svoje prvo obdobje v bolnišnici opisal, kot da je imel „zunajtelesne izkušnje”, preden je zašel v komo. Najstarejše hčere ni videl več kot šest mesecev, žena pa je morala vsak dan poklicati na oddelek za intenzivno nego, da je izvedela za njeno stanje.

G. Harrison se je spominjal trenutka, ko je vse skupaj plamelo,
“Na vrhu destilarne so bili zamašeni rastlinski materiali, kar je povzročilo naraščanje pritiska. Tekočina ne mara, da bi jo stiskali, zato je brizgala pri temperaturi 85 ° C, kar me je najprej zavrelo, nato pa, ker smo uporabili propanski gorilnik, se je vžgalo in vse skupaj se je vnelo.”

Moškega sta domov pozdravila žena Hannah in njuni otroci, vključno z najmlajšim, ki se je rodil le nekaj tednov pred nesrečo. Traja lahko do enega leta, da se brazgotini popolnoma zacelijo, in priznava, da ga čaka še dolga pot, a v prihodnost gleda samozavestno.