Oldal kiválasztása

„NISEM VEDEL, DA JE STAR” - SE JE BRANIL TURIST, KI JE VANDALIZIRAL SVETOVNO ZNANI SPOMENIK

Njegovo pismo z opravičilom je znova razžalostilo lokalno prebivalstvo.

Ivan Danailov je konec prejšnjega meseca s ključem v zidove Koloseja v Rimu vklesal svoji imeni in imeni svojega dekleta. Italijanska žandarmerija je moškega, rojenega v Bolgariji in živečega v Angliji, identificirala, potem ko se je na svojem družbenem omrežju pohvalil s svojim vandalizmom. Naložil je fotografije, posnete z njegovim mobilnim telefonom, na katerih je bil jasno viden napis „Ivan+Hayley” v škatlici v obliki srca.

Fotografije so sprožile veliko ogorčenje po vsej Italiji. Turist se je zdaj opravičil za škodo, ki jo je povzročil Italijanom in svetu. Trdi, da ni vedel, da je poškodoval svetovno znani antični spomenik.

Strašno me je sram, vendar sem se šele po tem nesrečnem dogodku zavedel, da gre za starodavno stavbo zgodovinskega pomena.
– V javnem pismu rimskemu tožilcu, županu in rimski občini je 31-letnik, ki mu grozi visoka denarna kazen, zapisal.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Njegov odvetnik, ki ga je imenovalo Mednarodno kazensko sodišče, je dejal, da bi lahko opravičilno pismo privedlo do milejše kazni.

Moja stranka je tipičen primer tujih turistov, ki verjamejo, da lahko v Italiji počnejo vse, tudi tisto, kar je doma strogo kaznovano.
– je za Il Messaggero povedal odvetnik Alexandro Maria Tirelli.

V precej sarkastičnem članku v rimskem dnevniku kljub temu dvomi o dobronamernosti storilca in dodaja, da je turistično pismo še ena kršitev zdrave pameti, ki je sam očitno nima. V komentarju se meakulcu zastavlja le eno vprašanje: „Ali naj verjamemo, da nekateri ljudje ne poznajo Koloseja?”