Oldal kiválasztása

Nevesta je na poroki umrla zaradi srčnega napada, zelo bizarno glede tega, kaj se je zgodilo nato

Družinske glave so za popolno poroko zapravile toliko denarja, da so si vsekakor želele videti, da bi se kdo poročil z ženinom.

Zaradi nenadne srčne smrti je nevesta v zgodnjih dvajsetih letih umrla sredi poročne slovesnosti v Sanadpurju v zvezni državi Uttar Pradesh v Indiji. Zaradi nepričakovane tragedije je bila slovesnost za kratek čas prekinjena, a sta se družinska glava na koncu odločila, da bosta ženinu dodala še manjšo sestro pokojne neveste – piše s sklicevanjem na lokalna glasila spletna izdaja Daily Mail.

Po poročilih je nevesta po imenu Surabhi nenadoma zbolela in se zrušila brez kakršnega koli znaka, potem ko je s svojim bodočim možem v skladu s hindujsko poročno tradicijo zamenjala venček. Po nepričakovanem dogodku je nivo takoj prihitel na prizorišče z vaškim zdravnikom, vendar je lahko ugotovil le dejstvo smrti.

Tragedija je šokirala zbrane, več jih je zbolelo, a po kratkem premisleku sta se družinska glava odločila, da se obred nadaljuje, pokojno nevesto pa bo zamenjala oškodovanska sestrica Nisha.

“Nismo vedeli, kaj naj storimo s situacijo. Obe družini sta sedli, da bi se pogovorili o zadevi in nekdo je predlagal, naj se ženina doda Surabhijeva sestra Nisha, in obe družini sta se strinjali.”
– je dejal bližnji sorodnik indijske tiskovne agencije IANS.

Pokojna nevesta in sestrica, ki je prevzela vlogo.

Po poročanju tiska je bilo telo Surabhija za čas slovesnosti zaklenjeno v ločeno sobo in nato v skladu s tradicijo naslednji dan upepeljeno.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“Za našo družino je bila to zelo težka odločitev. Ena deklica leži mrtva v eni sobi, druga pa poroka v drugi. Tako mešanih čustev še nismo srečali.”
-stric pokojne neveste Ajab Singh je za indijski novičarski portal dejal.