Oldal kiválasztása

NEPREDSTAVLJIVO: TUDI 3 NOVOROJENČKI UMRLI V BOLNIŠNICI ZARADI OKUŽENE FORMULE

Zaradi proizvajalca formule je umrlo več novorojenčkov.

Po prejemu okužene hrane v bolnišnici so umrli trije novorojenčki, 19 pa jih je zbolelo. Otroke so hranili z infuzijo, študije pa so pokazale, da napako niso naredile bolnišnice, temveč proizvajalec formule. Na srečo več otrok ni izgubilo življenja.

Yousef Al-Kharboush je umrl zaradi sepse pri samo 9 dneh. Yousef in njen brat dvojček Abdulilah sta se rodila z nujnim carskim rezom v bolnišnici St Thomas v Londonu maja 2014, ko je bila njuna mati noseča 32 tednov. Otroka je bilo treba hraniti intravensko, Abdulilah je prejel drugo formulo, da ni zbolela, a Yousefovega življenja ni bilo mogoče rešiti.

Izkazalo se je, da je v isti bolnišnici umrla še ena novorojenčka Tameria Aldrich, stara je bila le nekaj dni in je bila prav tako rojena iz dvojne nosečnosti. Oscar Barker, tretji otrok, je umrl v bolnišnici v Cambridgeu – je zapisal Borsonline.

Sodišče je zdaj odločilo o primeru podjetja formule. Ob sodbi je poleg Holly Barker, ki ji je umrl tudi sin oskarja, jokala Tameriina mati Vicki Golden. Yousefova starša Raaid Sakhijha in njena mati Ghada Sakhijha zdaj živita v Savdski Arabiji, zato sta se sojenja udeležila le prek videoklepeta. Podjetje za krmo je bilo kaznovano z 1,2 milijona funtov.

“Grozni spomini nas še vedno preganjajo in bodo trajali večno. Vsakič, ko Ghada pogleda Yousefovega brata dvojčka, začuti težo izgube sina. Podjetje, ki nam je to storilo, ne bo čutilo niti globe. Je to normalen posel za Je to pošteno?” – Yousefov oče je rekel.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

39 letna Vicki Golden, mati Tamerie, je povedala, da je ITH Pharma “igrala rusko ruleto z življenji ljudi.”

“Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo kaj hudega zgodilo. Osem let se borimo za resnico moje hčerke in menim, da to samo po sebi ni pošteno. Osem let sem živel v peklu. Vedno sem se počutil ta hrana je prispevala k smrti moje hčerke.”