Oldal kiválasztása

NEOZDRAVLJIVO BOLNA SEDEMLETNA DEKLICA BO PRISILJENA ZADNJE DNI PREŽIVETI V MRZLEM STANOVANJU

Starša sta nenadoma opazila, da je ena stran deklice rahlo oslabljena. Pozneje so jim zdravniki postavili šokantno diagnozo.

Mati neozdravljivo bolne deklice je podala žalostno priznanje. Družina zelo bolnega otroka se greje ob ognju, saj kurijo na drva, in odejami, ker si ne more privoščiti, da bi vklopili ogrevanje.

Sedemletni Anastasii Hazell so marca lani diagnosticirali neozdravljiv tumor na možganih in ji dali le eno leto življenja. Od takrat se njeno stanje slabša, saj ima nekoč zdravo in priljubljeno dekle agresiven in težko ozdravljiv tumor.

“Pela je in plesala. Bila je povsem zdravo in normalno dekle. Imela je veliko prijateljev in bila ena najbolj priljubljenih deklet v razredu. Diagnoza je prišla povsem nenadoma. Nekega dne smo opazili, da je ena stran njenega telesa nekoliko šibka. Nato so zdravniki odkrili tumor,” se je mati spominjala dramatičnih trenutkov, ko je izvedela, da ima njena hči neozdravljivo bolezen.

Mati Alexandra Hazell, 35 let, pravi, da skuša Anastaziji v njenih zadnjih dneh dati vse, kar je v njeni moči. Čeprav si malčica zasluži udobje, ji v njihovi hiši v vasi blizu Great Yarmoutha v Angliji ne more biti toplo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“Zelo slabo se počuti. Sinoči je težko dihala. Sprašujem se, koliko skupnih dni nam je še ostalo. To je nočna mora,” je za časnik Mirror povedala zaskrbljena mati.

“Ogrevanje se je dvakrat ustavilo, ker nam je zmanjkalo olja. To je preprosto nemogoče. Anastazijo smo morali pokriti z grelnimi odejami, ker je začela modreti. Včasih ji nismo uspeli omogočiti tople kopeli ali prhe. Bilo je noro. So tedni, ko si ne moremo privoščiti niti osnovnih stvari,” nam je o njihovem dramatičnem položaju povedala Alexandra.

Anastasia ne more govoriti ali hoditi in jo morajo hraniti po cevki. Deklica živi zadnje dni, čeprav zdravniki niso pričakovali, da bo živela dlje kot do marca. Trenutno je doma z družino. Tako dan ni v bolnišnici, lahko njeni bližnji preživijo dragoceni čas z njo.