Oldal kiválasztása

Migranti prihajajo na evropsko obalo

V štirih dneh se je več kot 1500 migrantov izkrcalo z libijske obale v Italijo z 22 čolni. Strokovnjaki pravijo, da je nedavni porast posledica porasta levičarskih italijanskih vladnih koalicij v socialnem varstvu za priseljence.

Število migrantov prihaja iz nevladne organizacije Alarmphone, ki ves čas spremlja spremljevanje klicev migrantov v Sredozemlju. Organizacija je tudi povedala, da je bilo od 1.500 ilegalnih priseljencev 237 ljudi vkrcanih na gruzijske ladje Soros, ki jih podpirajo nevladne organizacije, ki so jih brez oklevanja prepeljali v Evropo. Italijanski časopis Il Giornale je dejal, da je do Italije prišel brez pomoči še 97 migrantov; Alarfonski aktivisti trdijo, da se bo število migrantov, ki želijo čim prej zapustiti Libijo, v prihodnjih tednih povečati, glede na resen oborožen boj v severnoafriški državi.

Po nekaterih virih je v Libiji med 500.000 in 800.000 ljudi, ki resno razmišljajo o poskusu novega življenja v Evropi.

Fotó: pixabay.com

In levičarska, promigracijska vlada je znova odprla italijanska pristanišča za migrante in ladje nevladnih organizacij, ki jih prevažajo. Strogi predpisi o migracijah nekdanjega notranjega ministra Mattea Salvinija bodo umaknjeni zaporedoma. Poleg tega italijanska vlada ne samo olajša, ampak tudi spodbuja množično priseljevanje. Pravzaprav se je v zadnjih tednih znova povečalo dnevno nadomestilo za migrante, kar je tudi Salvini kot vodja ministrstva zmanjšal.

Matteo Salvini je lani marca komentiral znižanje plač, saj tisti, ki na priseljevanje gledajo kot na “korita” in so bili obsojeni na prehrano.