Oldal kiválasztása

MERKUR VSTOPI V ZNAMENJE DEVICE: KORISTI TEM TREM ZNAMENJEM

Tri znamenja čaka srečen dan, ko Merkur vstopi v znamenje Device. Svoj čas lahko porabite koristno in koristite drugim. Na področju denarja ne bodo imeli razloga za pritožbe. Ste eden od njih?

Merkur, vladajoči planet v znamenju Device, je skrivnosten in se v tem znamenju počuti kot doma. V devici je od 29. julija do 5. oktobra.

V tem obdobju nam prihajajo jasne misli, dobro se izražamo, dobro komuniciramo, naši pogovori dosežejo svoj cilj. Postanemo bolj organizirani, stvari tečejo bolj gladko. Merkur se v soboto premakne iz Leva v Devico in lahko trem znamenjem prinese denar in ugodnosti.

Dvojčki
Ste budne in radovedne narave, vendar zdaj ne želite vnaprej poznati koristi tistega, česar se boste lotili. Verjemite, da vam bo šlo dobro v vsakem primeru. Bodite koristni za druge, dovolite, da ta energija prežema vaše življenje. Ravnovesje med dajanjem in sprejemanjem je odlična priložnost, spodbuden občutek. Uživajte v njem. Komunicirajte točno in natančno, povejte, kaj želite, in sprejmite, ko dobite odgovor. Morda boste dobili koristen nasvet, lahko pa tudi naložbo z nepričakovanim donosom.

Devica
Ko Merkur vstopi v vaše znamenje, lahko zagotovo izkoristite prednosti na katerem koli področju svojega življenja. Videli bomo, kaj bo to prineslo vam osebno. Morda boste zaslužili denar, morda pa boste dobili tudi ponudbo za delo, s katero lahko veliko zaslužite, če jo sprejmete. Ste praktični, v svojem življenju imate red, le ne bodite preveč analitični, živite življenjske koristi, ne kategorizirajte toliko. Izkoristite priložnosti, ki vam jih ponuja usoda.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Strelec
Po srcu ste odprta, optimistična oseba. Merkur vam zdaj pomaga, da izkoristite izid dobrega pogajanja. Pa naj gre za zaključek stare pravne zadeve ali za vprašanje dedovanja. Dan preživite koristno, delajte na vrtu ali pomagajte staršem, vendar sta zelo pomembna in koristna tudi sprostitev in ravnovesje zase. Poglejte, kaj lahko storite zdaj, da boste svojemu življenju dodali največ. Verjemite mi, da boste poželi sadove – na vašo pot lahko pride nekaj nepričakovanega denarja.

Ali ste vedeli?
“V grški mitologiji se je imenoval Hermes, pozneje, v rimski mitologiji, pa Merkur. Bil je hiter glasnik bogov s krilatimi rogovi, posrednik med nebom in zemljo. Častili so ga kot boga cest in popotnikov, trgovcev in obrtnikov, pastirjev in razbojnikov, kar je tudi astrološki pomen. Merkur je bil bog govora, ki je ljudem v sanjah posredoval božansko sporočilo. Bil je tudi vodnik in spremljevalec duš v podzemlje.
Merkur je posrednik med našim razumom in intuicijo. Med drugim je planet denarja, zato je Merkur darilo, ko imamo genialno zamisel za zaslužek, pomaga pa nam tudi najti prave besede, zlasti ko iščemo ljubezen.
Vpliv planeta nikoli ne more biti dober ali slab, vedno je odvisen od tega, na kaj je uglašen oziroma s katerim planetom je v konjunkciji. Tako nas lahko Merkur zmede, lahko pa nam prinese tudi razsvetljenje” – je zapisal Astronet.