Oldal kiválasztása

"ZAMANJ SEM PROSIL POLICIJO" - PRIČE SO GOVORILE O GROZNIH RAZMERIH V FINALU LIGE PRVAKOV

Real Madrid je v veliki bitki v finalu Lige prvakov zmagal z 1:0 proti Liverpoolu, a največja vznemirjenja so se zgodila zunaj igrišča.

Finale Lige prvakov 2022 se je začel z dobrim 30-minutnim spodrsljajem, okoli stadiona pa so se odvijali nenavadni dogodki.

Škandal so napihnili navijači Liverpoola, mnogi naj bi se na stadion povzpeli zaradi počasnega vstopa – tudi tisti, ki niso imeli veljavne vstopnice. Kaos je bil popoln, francoska policija je množico razgnala s solzivcem in razpršilom iz paprike. Nihče ni bil prizanesen, zastrupljeni so bili tako ženske kot otroci, pa tudi tisti, ki so čakali z veljavno vozovnico, niso smeli.

Zavladala je panika in strah pred smrtjo, liverpoolskega tiskarja Peter Clarkson še nikoli ni videl:

“Nikoli v življenju nisem bil tako prestrašen” – je Clarkson povedal za The Athletic.
Bil sem že na petih finalih lige prvakov, a tega še nisem doživel. Šokanten način ravnanja z navijači. Nihče ni vedel, kam in kam naj gre.
“Pripeljal nas je policijski kombi na območje, kjer je bila skoraj gneča. Prosil sem policiste, naj pomagajo, a niso storili ničesar, bilo jim je vseeno. Rekel sem jim, da če česa ne storijo, ljudje bi se poškodoval. Potem smo prišli do ovir. Tudi kaos je bil popoln!”

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Neprijetno so se počutili tudi VIP gostje. Jose Manuel Franco, španski zunanji minister, pristojen za šport, je razkril, da je 100-metrski odsek prevozil dve uri. Gary Lineker, strelec svetovnega prvenstva 1986, je v objavi na Twitterju dejal, da so razmere v Parizu neverjetno nevarne.

Sky Sports je dogodke pred finalom BL označil za kaotične. Dopisnik portala je dejal, da je francoska policija ravnala preveč trdo in je v množico brez razloga metala solzivec.

Delali so z ničelno toleranco, ni jim bilo mar, koliko škode so naredili
-rekel je dopisnik Skya Kaveh Solhekol.

Imel je težko otroštvo, danes je odločilni junak
Real Madrid je na koncu zmagal z 1:0. Zadetek španske ekipe je dosegel Vinícius Junior, čigar zgodba se prilega pravljici. Odraščal je v revni soseski v Riu de Janeiru, prikrajšani za obilje.

“To je naredilo moje otroštvo težje in odločnejše” – je dejal Vinic. “Nikoli nisem obupal nad svojimi sanjami.”

Pri sedmih letih je Vinic začel igrati nogomet za futsal ekipo, nato pa se je preselil k stricu, da bi tja prišel iz centra za usposabljanje podružnice Flamengo. V odrasli ekipi je debitiral pri sedemnajstih letih, takrat se je že uveljavil kot Florentino Pérez, predsednik Real Madrida. Brazilski napadalec se je španski ekipi pridružil leta 2018. Letos je dosegel 22 golov in 20 podaj v 52 vložkih.

Courtois je postavil rekord
Za najboljšega na tekmi je bil izbran 30-letni spremljevalec mreže Real Madrida Thibaut Courtois, ki je k uspehu v finalu BL prispeval devet obramb.

Moja kariera je že imela odločilen uspeh, da so moje ime še bolj počastili
– je BT Sport ocenil vratar. – Zelo sem vesel in ponosen na nastop ekipe. Premagali smo najboljše klube na svetu. Tako City kot Liverpool sta bila v tej sezoni neverjetna, tudi zdaj je Pool igral odlično, a mi smo izkoristili priložnost za zadetek.