Oldal kiválasztása

GROZA V UKRAJINI, TO SO NAREDILI RUSI

Vojna traja že skoraj 50 dni, a tako nesramno se še nikoli ni zgodilo.

Vzhodna Ukrajina je tarča neusmiljenih ruskih napadov. V zadnjih dneh je bilo izvedenih na stotine bombnih napadov na mesta v separatistični regiji Donbas, ki jo Moskva zdaj želi odcepiti od Ukrajine.

Ruske rakete so zadele več blokov v Harkovu. Mimoidoči, ko zaslišijo približevanje izstrelkov, se skušajo ukriti. Ne uspe vsem. Veliko ljudi je poškodovanih ali izgubilo življenje zaradi udarcev drobcev.

Tudi nočna mora Mariupolčanov se nadaljuje. Domačini pravijo, da so Rusi neusmiljeno streljali na civiliste, nato pa so trupla fotografirali, piše Observator po navedbah domačinov.

Od izbruha vojne, 24. februarja, so pristaniško mesto Rusi spremenili v pokopališče, a je zdržalo neusmiljeno obleganje. Z morja lahko vidite gost oblak dima, ki se dviga nad mestom, kar dokazuje hudo bombardiranje zadnjih ur.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“Moji otroci so pod ruševinami že 36 dni. Moja hči in zet sta mrtva, ni ju več. Živim s svojimi vnuki, ki so zdaj sirote. Tisti, ki so preživeli, se zdaj vračajo v mesto, a od njihovega doma ni ostalo nič” – pravi domačin.