Oldal kiválasztása

GANLJIVO: TAKO JE OBJEL JUNAK UKRAJINSKI OČE SVOJEGA POGUMNEGA SINA

Mnogi se vrnejo v državo, ki jo je razdirala vojna, da bi bili s svojimi najdražjimi.

35 letni Ruslan Gladkiy se je bal, da nikoli več ne bo videl svoje žene, sina in hčerke, ko jih je februarja dal na vlak, da bi jih zavaroval. Fotografija, posneta na postaji Ivivi v času moškega in devetletnega Hordeya, se ni pojavila le na naslovnici Daily Mirror, ampak je obkrožila svet.

Moški, ki dela kot strojevodja, je ostal v Ukrajini, da bi pomagal svoji državi v boju proti okupacijskim silam. Mama in dva otroka sta med pogumnimi družinami, ki so se pred kratkim odločile za vrnitev v domovino.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“Tukaj še nismo nevarni. Včasih rakete še vedno letijo v naše območje. Vse več naših prijateljev in znancev odhaja na fronto. In če sovražnik premaga našo obrambo, bodo moja žena in otroci prisiljeni zbežati, jaz pa bom spet ostal tukaj. Strašno je to podoživeti, a želeli smo biti skupaj” – je povedal Ruslan, ki niti svojim najdražjim ni želel dovoliti, da bi jih objeli.

 

Medtem ko so se pred tremi meseci za izhod vilile ogromne, tridnevne čakalne vrste, so zdaj številni mejni prehodi v vrsti za vstop v vojno razdejano Ukrajino – piše Mirror.