Oldal kiválasztása

“ČUTIM, DA ŽELIM UMRTI” - LINDA PROSI RUSE ZA ŽIVOT SVOGA SINA

Britanec je prostovoljno odpotoval v Ukrajino, da bi pomagal beguncem.

Paul Urey in Dylan Healey sta delala kot prostovoljca za humanitarne organizacije, ko so ju ruske sile v ponedeljek ujeli na kontrolni točki južno od mesta Zaporožje na jugovzhodu Ukrajine.

Pred tem je Paul dvajsetkrat na dan pošiljal sporočila svoji materi, ki je ostala v Angliji in je s seboj vzela tudi FaceTime. A od začetka tedna starejša ne more priti do sina. Linda Urey je prek Expressa govorila s sinovimi zaporniki in povedala, kako se počuti.

“Počutim se, kot da želim umreti. Rotila sem ga, naj ne odide” – je začela Linda, nato pa razkrila, kako jo je sin končno prepričal: “Rekel mi je: »Ne morem živeti z zavedanjem, da ljudje potrebujejo mojo pomoč, da bi bili varni. Moram iti«”.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Tudi mati je zelo zaskrbljena za sina, ker ima Paul sladkorno bolezen tipa 1 in potrebuje insulin. Odkar je bil ujet, ne ve, kaj se mu je zgodilo, zato tudi ni prepričan, ali pravilno jemlje zdravila.

“Moja družina in jaz smo zelo zaskrbljeni. Vemo, da so mojega sina Paula in njegovega prijatelja, ki je bil prostovoljec pri humanitarni organizaciji v Ukrajini, ujeli Rusi. Tam je bil po lastni volji. Zdaj prosimo vse za podporo, da bi mojega sina pripeljali domov in molili, da je varen. Molimo zanjo in upamo, da je varna” – je dodala Linda in se borila s solzami.