Oldal kiválasztása

ALI MISLIŠ RESNO? PIVO JE DOBRO ZA TO POLETI

Na omrežju TitTok kroži neverjeten videoposnetek s pivom v glavni vlogi. Toda tokrat hladne, peneče osvežilne pijače ne pijete, temveč si jo nanesete na telo. Tako smo ugotovili.

Vroče poletje je tu in na omrežju TikTok se širijo videoposnetki ljudi, ki si kot nov način zagorelosti po telesu brizgajo pivo v upanju, da bodo dosegli čudovito bronasto zagorelost.

Vendar novozelandska dermatologinja Louise Reiche popolnoma nasprotuje temu trendu in ljudi opozarja na nevarnosti, ki jih prinaša sončenje s pivom.

“Celotna ideja je pravzaprav neumna in naravnost nevarna, saj obstajajo trdni dokazi, da je sončenje z alkoholom povezano s povečanim tveganjem za sončne opekline in kožnega raka” – je povedala za zajtrk.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Prav tako ni znanstvenih dokazov, da bi lahko s pivom lepo zagoreli…

Priporočljivo je uporabljati kremo za sončenje, ki ščiti kožo pred UV-žarki, in sicer kremo za sončenje z najmanj 30-odstotno zaščito. Poleg tega, če lahko, čez dan nosite oblačila, ki pokrivajo čim večji del telesa, ter nosite klobuk, kapo in sončna očala. Če je mogoče, naj se vsi zadržujejo v senci.

Vir: 1news.co.nz