Oldal kiválasztása

9 LETNA DEKLICKA SE JE IGRALA SKRIVALNICE Z PRIJATELJI, NEKAJ MINUT POZNEJE Z REŠILNI HELIKOPTER SO JE ODPELJALI V BOLNIŠNICO

Tragedija se je zgodila v nekaj sekundah. Odrasli v taborišču so takoj prihiteli na pomoč malemu otroku.

9 letna Lily Kryzhanivskyy se je s svojima prijateljema v gozdu igrala skrivalnice. Mladi so kampirali na območju za zaščito rib in divjih živali v Washingtonu, ko se je zgodila tragedija.

Deklici se je zdelo smešno, če bi nepričakovano skočila izza drevesa in presenetila svoje prijatelje, a namesto tega se je znašla pred pumo. Zver se je takoj lotila nedolžnega otročička.

Lily so s helikopterjem prepeljali v lokalno bolnišnico in prestali večurno operacijo. Utrpel je grozljive poškodbe zgornjega dela telesa in obraza. V ponedeljek so ga po stabilizaciji stanja odpustili z oddelka za intenzivno nego. Njena mama je Lily pohvalila, ker je bila zelo pogumna in vzdržljiva ob napadu.

“Izjemno smo hvaležni za vztrajnost te deklice in smo presenečeni nad njenim pogumom ob tem nesrečnem srečanju. Zgodilo se je hitro in hvaležni smo, da so se odrasli v taboru tako hitro odzvali. Je v stabilnem stanju, a še intubiran. Molimo k Bogu, da bi hitro okreval in da bi bilo vse dobro v tem težkem času, ki ga zdaj preživljajo” – je povedal stotnik Mike Sprecher za Mirror.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Na srečo se mala Lily popolnoma zaveda, kaj se ji je zgodilo, se lahko razumno pogovarja s starši in lahko premika roke in noge.

V Washingtonu so napadi pume zelo redki, le 20 prijavljenih primerov povzroči poškodbe.