Oldal kiválasztása

ZNANI SO ZMAGOVALCI PODELITVE ZLATI GLOBUS 2023

Na dogodku sta bili prisotni Abbott Primary School in Fehér Lótusz, dobro pa so se odrezali tudi duhovi otoka in ekipa Everything, Everything, Every Time.

Tako kot prejšnja leta je tudi letos podelitev zlatih globusov potekala v Beverly Hilton na Beverly Hillsu. Letos je avtobiografsko delo Stevena Spielberga The Fabelman Family prejelo nagrado za najboljši dramski film, Martina McDonagha The Ghosts of the Island pa je osvojil pokal za najboljšo komedijo ali muzikal na podelitvi zlatih globusov, ki je potekala v Los Angelesu v torek zvečer po lokalnem času, poroča MTI.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Angela Bassett, ki se omenja tudi kot kandidatka za oskarja, je prejela nagrado za najboljšo stransko igralko za vlogo v superjunaškem filmu Črni panter 2.

Pokal za najboljšega režiserja je prejel Steven Spielberg za avtobiografski film Družina Fabelman. Spielberg, ki ga je dobil že tretjič od doslej 14 nominacij za globus. Najboljšo izvirno glasbo je prejel Justin Hurwitz za delo pri filmu Babylon Damiena Chazella.

Med nominiranci v kategoriji komedije je za najboljšega igralca zmagal Colin Farrell, glavni junak filma Duhovi z otoka, ki se je za nagrado zahvalil tudi režiserju Martinu McDonaghu, soigralcema, otrokom in filmski oslici Jenny. .

Kar zadeva televizijsko produkcijo, je bila najboljša serija z omejenimi epizodami The White Lotus. Abbott Elementary je prejela nagrado za najboljšo humoristično serijo, Game of Thrones predzgodba House of Dragons pa za najboljšo dramsko serijo.

Sean Penn je občinstvu „predal” video sporočilo ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega: „Tretje svetovne vojne ne bo,” je dejal predsednik in napovedal zmago Ukrajine proti ruski vojaški agresiji. In dodal: „To ni

trilogija.”