Oldal kiválasztása

ZDAJ JE PRIŠLO: V TENNESSEEJU STRELJALO, VEČ MRTVIH IN RANENIH

V Chattanoogi v zvezni državi Tennessee je v nedeljo blizu nočnega kluba izbruhnilo streljanje: v incidentu so bili trije ljudje ubiti, 14 jih je bilo ranjenih - je sporočila policija.

Štirinajst ljudi je bilo ranjenih, trije pa med begom, je novinarjem povedala vodja policije Chattanooga Celeste Murphy. Dve osebi sta umrli zaradi strelnih ran, ena pa je umrla po udarcu. Šestnajst žrtev je bilo odraslih, ena pa mladoletna. Številni ranjeni so v kritičnem stanju, je dodal Murphy.
Po besedah načelnika policije je napad izvedlo več strelcev. Domačine, ki kar koli vedo o streljanju, je pozval, naj to sporočijo policiji. Oblasti menijo, da gre za osamljen incident in da javnost ni v nevarnosti.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

O primeru so uvedli preiskavo.
Župan Chattanooge Tim Kelly je zvezni kongres pozval, naj “sprejme zdravorazumske zakone za zajezitev nasilja z orožjem.” Kelly je povedal, da rad lovi in ima puško. Poudaril je: “ne gre za odvzem orožja odgovornim lastnikom orožja, ampak da, potrebna so obvezna preverjanja preteklosti.” Župan je poudaril, da bo mestna uprava v prihodnjih tednih sprejela nadaljnje ukrepe za zajezitev nasilja na lokalni ravni.
Prejšnji teden je bilo v streljanju v centru mesta Chattanooga ranjenih šest mladoletnikov.
V soboto zvečer je v središču Philadelphie v Pensilvaniji izbruhnilo streljanje, ki je pustilo tri mrtve in najmanj enajst ranjenih.