Oldal kiválasztása
News

Zato vlijemo kis v kuhanje vode jajca

Tu je nekaj odličnih kuhinjskih trikov, ki vam bodo v veliko pomoč.

Tudi pri najbolj izpopolnjenih gospodinjah se lahko zgodi, da se ne bo vse v kuhinji izkazalo tako, kot je bilo načrtovano. In seveda lahko vsakdo izkoristi neko prakso, ki je uveljavljena metoda izkušenih kuharjev in kuhanje še bolj gladka.

Kis v jajčni vreli vodi
Če jajce med kuhanjem izskoči, je škoda, ker lahko začnete iz nič. Ali ne? Poškodovanega jajca vam ni treba metati, temveč v vodo za kuhanje na hitro vlijemo malo kisa, ki bo zavezoval beljakovine.

Ne prelijte testeninske vode
Škoda bi bilo, da vodo iz testenin nalijemo, namesto tega uporabimo za omako. Poleg tega, da je trpežna raztopina, je dobra tudi zato, ker obogati okus omake in ustvari harmonijo med testo in omako.

Med za pečenko
Morda bi radi uporabili tudi malo medu na pečenem mesu, čeprav jim ne želite dati sladkega okusa. Te začimbe poleg začimb nihče ne bo opazil, vsi pa bodo občudovali lepo, rdečkasto barvo hrustljave kože, ki je bila vzeta iz pečice.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

List solate v juhi
Če je juha nekoliko bolj mastna, kot jo potrebujete, in se želite znebiti presežka, ki plava v njej, prihranite čas: ne odstranjujte jo z žlico, ampak vnjo namočite solato. Zbira in pobira maščobno blazinico. Postopek lahko ponavljate, dokler niste zadovoljni z rezultatom.

Ne mečite kruha
Če je kruh že posušen, a še ni suh, ga lahko odlično uporabite za pripravo mesne štručke ali kot stransko jed za juho. Če pa ugotovite, da je kruh ali zvitek še vedno v dobrem stanju in ga ne boste mogli pravočasno pojesti, ga postavite v zamrzovalnik. To bo koristno pozneje, ko boste imeli le 10 minut časa, da se odmrznete in svež.