Oldal kiválasztása

Zaplet v bolnišnici v mestu Michalovce: pri pacientu spregledali slepič, napaka ga je stala življenja

Starejši moški je umrl, ker niso opazili, da ima vnetje slepiča.

80-letni bolnik je tožil zaradi akutnega vnetja slepiča in močnih bolečin v trebuhu. Prepeljali so ga v bolnišnico v mestu Michalovce, kjer je zdravnik po pregledu pacienta rekel, da ne vidi ničesar. Posledično niti ni postopal v zadevi – piše Paraméter po podatkih Tvnoviny.sk.

Po pričanju vdove so se bolečine pokojnega moža po prihodu iz bolnišnice ponovile. Drugi in tretji dan ga je rešilec ponovno odpeljal v bolnišnico, kjer so prišli do ugotovitve, da ima najbrž neko trebušno vnetje. Eno jutro pa so gospe sporočili, da je njen mož umrl zaradi zastrupitve krvi.

Vdova se je pritožila, zdravstveni inšpektorat pa je potrdil, da je v bolnišnici prišlo do napake, saj pregleda niso ustrezno opravili, niso naredili ultrazvoka trebušne votline, tako ni bila postavljena pravilna diagnoza in posledično zdravljenje ni bilo ustrezno.

Inšpektorat je bolnišnici naložil 2 tisoč evrov kazni, a se je bolnišnica pritožila. Trdi, da so naredili vse in da niti podrobna kirurška analiza ne bi pomagala pri kronično bolnem pacientu, ki je že večkrat imel postavljene resne, življenjsko nevarne diagnoze.

Fotó: pixabay.com

Umrli pacient je hodil tudi na dializo. Po oceni bolnišnice predstavlja akutno vnetje slepega črevesa življenjsko nevarno tveganje za 8 % moških in 7 % žensk. Vzrok tega tiči v tem, da se 18 % te bolezni ne diagnosticira, ker so znaki zelo podobni znakom drugih bolezni.