Oldal kiválasztása

Žalostna obletnica Schumacherja: zaman so skrivnostni, informacije kar pronicajo

Že nekaj let ni uradnih informacij o legendi formule 1, a letos je luč sveta zagledalo kar nekaj podatkov o njem.

Pred šestimi leti 29. decembra 2013 dopoldan okoli 11. ure je Michael Schumacher doživel hudo nesrečo na enem od skalnatih smučišč v Franciji. Čudežno je ostal živ, a so ga šele po 169 dnevih prebudili iz umetne kome. Iz bolnišnice so ga odpeljali v vilo ob jezeru Genf, a novice o njegovem stanju so do sedaj do njegovih oboževalcev curljale le po drobtinicah.

Od poleta 2014 so informacije o njegovem stanju v javnost prišle le slučajno oziroma po izjavah dobro obveščenih, a letos je kljub skrbnemu prikrivanju in molčečnosti kar nekaj podrobnosti ugledalo luč sveta.

%Ripost% je o legendi formule 1 zbral najpomembnejše novice iz leta 2019.

Fotó: pixabay.com

1.Premestijo ga v počitniško hišo na Mallorci
Družina Schumacher je lani kupila luksuzno počitniško hišo predsednika Real Madrida, Florentina Péreza, na Mallorci. V nepremičnino, vredno 30 milijonov evrov (10 milijard forintov), ki leži na vrhu vzpetine nad pristaniščem Andratx, so z reševalnim helikopterjem v letu 2019 večkrat prepeljali Michaela Schumacherja upajoč na blagodejne zdravilne učinke miru in ugodne klime. Od takrat se mnogi radovedneži z droni, ki letajo nad posestjo, in s poskusi fotografiranja celo skozi ključavnico trudijo dokopati do podatkov o Schumacherju. Družina poskuša tudi po sodni poti s številnimi uspešnimi tožbami doseči, da se ne objavljajo fotografije in posnetki, ki kršijo njihovo zasebno sfero.

2.Stari prijatelj Jean Todt, si je v dirkačevem domu v Švici skupaj s Schumijem ogledal eno od dirk formule 1. Francoski športni direktor je namigoval, da je komunikacija z nekdanjim voznikom ferrarija otežena, a se Schumi iz dneva v dan bori za izboljšanje svojega stanja. Told je kasneje izjavil, da še zmeraj upa, da si bosta še kdaj skupaj v živo ogledala katero od velikih nagrad.

3.Na skrivaj ga zdravijo s terapijo matičnih celic
Septembra se je izkazalo, da so Schumacherja ob največji možni diskretnosti pod lažnim imenom pretihotapili v bolnišnico Georges Pompidou v Parizu. Tam so specialisti opravili terapijo z matičnimi celicami – in to ni bilo prvič. Po mnenju profesorja Philippa Menaschéja niti od te metode ne smemo pričakovati čudeža, a je možen napredek v izboljšanju pacientovega stanja.
V bolnišnici zaposlena medicinska sestra je povedala, da je Schumi »pri zavesti«, a profesorica milanskega raziskovalnega centra za komo, Matilde Leonardi, meni, da so to le pobožne želje: četudi ima odprte oči oziroma premakne glavo še ne pomeni, da je pri zavesti.

4.Skrivnostno sporočilo gospe Corinne
»Velike reči se zmeraj začnejo z malimi koraki in ogromna celota je sestavljena iz drobnih koščkov. Skupaj ste močnejši in v gibanju Keep Fighting ga lahko na tak način bodrite,«
-je ob božiču sporočila žena in s tem vrgla kost za ugibanja in špekulacije upajočim.

To sporočilo je podala po tem, ko je klub Schumaherjevih oboževalcev v spletnih medijih ustvaril profil z geslom fundacije družine (Keep Fighting oziroma Nadaljuj z bojem).