Oldal kiválasztása

Začnite leto z limono, ne bo vam žal

Ne morete uporabiti samo limone za aromo! To zelo zdravo sadje ima dodaten učinek. V primeru prekomerne telesne teže se ga splača zaužiti čim več!

O blagodejnih učinkih tega kislega južnega sadja ni treba posebej razglabljati, a limonina dieta je poznana le redkim. In splača se poskusiti, še posebej, če ste med počitnicami zgnali par kilogramov odvečnih, saj ni le učinkovito, je zelo zdravo. Navsezadnje limona poleg učinka na izgorevanje maščob spodbuja prebavo, pomaga pri razstrupljanju in je tudi v ospredju pri preprečevanju prehladov. Znan pa je tudi po visoki vsebnosti vitamina C, ki krepi imunski sistem. Pozimi torej ne gre samo za dieto, zaradi katere želite v svojo prehrano vključiti več tega sadja.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Voda z limono proti odvečnim kilogramom

Ker spodbuja presnovo, je limonina dieta zelo učinkovita, saj kisline v sadju vstopijo v prebavni sistem in medsebojno delujejo z encimi in kislinami želodca. Voda z limono, ki jo zjutraj zaužijemo na tešče, prav tako pomaga znebiti odpadnih snovi, vitamini in minerali v limoni pa podpirajo sposobnost telesa za razgradnjo maščob. Raziskave tudi dokazujejo, da limona zaradi svoje kislosti upočasni absorpcijo sladkorjev in ogljikovih hidratov v živilih ter zmanjša tudi apetit.

Naredi to tako
Zjutraj začnite dan s kozarcem vode z limono, vendar je pomembno, da jo popijete na prazen želodec: kava, vse lahko počaka. Nikakor ne dodajajte sladkorja, saj vam to ne bo pomagalo pri hujšanju. Za hiter rezultat razredčite sok cele limone v kozarcu (2,5 dl) vode; če pa sprva ne zdržiš koncentracije, postopoma iz dneva v dan povečuj vsebnost limoninega soka v vodi. Vodo z limono lahko pijete tudi čez dan: med obroki kozarec vode z limono dela čudeže s prebavo, vendar ga ne pozabite popiti najkasneje pol ure pred jedjo.

Dobro je vedeti:
Če med limonino dieto občutite bolečine v želodcu, zmanjšajte količino limoninega soka.
Uporabite limonino lupino le, če ste kupili ekološko sadje.
Če za razstrupljanje uporabljate limonin sok, med tečajem ne jejte mesa, ki pomaga očistiti telo.