Oldal kiválasztása

VELIKO DENARJA, MBAPPÉ NE VE, KOLIKO ZARADI

Usoda napadalca Paris Saint Germaina Kyliana Mbappeja je bila odločena, njegov trenutni klub pa je bil podaljšan do leta 2025. In s tem podpisom boste dobili neverjetne zneske.

Nogometaši Paris Saint Germaina so pred zadnjo tekmo domače lige proti Metzu sporočili, da so s Kylianom Mbappéjem podaljšali pogodbo do leta 2025, pri čemer je Real Madrid, ki se je do zdaj zdel zanesljiv zaključek, izpustil.

Brez kakršnih koli vrečk lahko rečemo, da je denar igral ogromno vlogo pri odločitvi. Uradne številke še niso objavljene, večina virov pa poroča o skoraj 300 milijonih evrov (114 milijard forintov) podpisnega denarja!

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Njegova letna plača bo 56 milijonov evrov, kar zveni še bolj neverjetno, če ga razčlenimo po kazalnikih. Francoski napadalec zasluži 740 forintov na sekundo (!), 45 minut forintov in 2,7 milijona forintov na uro. 647 milijonov HUF doseže mejo v 24 urah, mesečno prejema 1,8 milijarde HUF prihodkov, kar pa še ne vključuje različnih sponzorskih bonusov.

La Ligi grozijo tožbe

Španski ligi je bila velika klofuta, da eden največjih svetovnih zvezdnikov nogometa danes končno ne prihaja v državo. Izdal je grozilno sporočilo, da se bo obrnil na Evropsko nogometno zvezo (UEFA) zaradi kršenja finančnih pravil: za dvoboje v evropskem pokalu, pa tudi za domača prvenstva. Škandalozno je, da bi klub, kot je PSG, ki je v prejšnji sezoni poročal o izgubi v višini 200 milijonov evrov in v prejšnjih letih poročal o dodatnih 700 milijonih evrov, lahko imel proračun igralcev 650 milijonov evrov v tej sezoni in sklenil posel takšne velikosti.