Oldal kiválasztása

V NAROČJU MATI JE UMRL 15 LETNI FANT: V SVOJIH ZADNJIH DNEH JE POMAGAL DRUGIM

Vodil je YouTube kanal, da bi opolnomočil tudi druge bolnike z rakom.

Liam Preece je zaradi svojih navdihujočih in smešnih dnevnikov zbral ogromno sledilcev na svojem spletnem mestu za izmenjavo videov. 15-letni fant je leta 2022 osvojil nagrado za Pogum na Manchester Pride of Manchester 2022, ki jo je prejel pred dvema tednoma.

Leta 2020 so mu po bolečinah v kolenu diagnosticirali osteosarkom, rak kosti, ki se je razširil na druge dele telesa. Takrat se je odločil zagnati kanal na YouTubu za podporo drugim v boju proti raku.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Na žalost je njena mati Jodie Conroy na strani Facebbok objavila žalostno novico: Liam je umrl v materinem naročju. Takoj je prispelo na stotine sožalj, nekateri so Liama označili za neverjetnega bojevnika, drugi pa so ga našli navdihujočega.

“Liam, bil si bojevnik in nikoli nisem pozabil tvojega nasmeha ali tvoje pozitivne naravnanosti. Tebi in tvoji družini pošiljam ogromen objem” – je zapisal eden od komentatorjev.

Drugi je rekel: “Ne izraža, kako nam je žal, da smo te izgubili, Jodie, Liama se bomo vedno spominjali kot srečnega, navdihujočega otroka, ki je dal vse od sebe, da se je pozitivno boril proti tej kruti bolezni in pomagal drugim, ki doživljajo isto.”

Jodieina mama je pred tem dejala, da je Liam “čudovit” fant, “z zlatim srcem in lepo dušo.” Rekla je:
“Je nesebičen in ne morem z besedami opisati, kako sem ponosna, da sem njegova mama.”

Začel je svoj kanal na YouTubu, Moje ime je Liam, da bi odkrito in pošteno delil svoj boj z boleznijo. Njegov veseli slog in pošteni videoposnetki so mu prinesli več kot 11.000 naročnikov.