Oldal kiválasztása

V loteriji je dobil štiri milijarde: vse jih je premagal do konca

Pravi, da ničesar ne obžaluje, vse bi naredil enako.

Mislil je, da se mu je življenje za trenutek spremenilo, nato pa se je izkazalo, da ni: Michael Carroll iz Anglije je leta 2002 na loteriji dobil štiri milijarde dolarjev, nato pa je v desetletni vožnji s strelivom igral, režiral in ukradel pravljično sreča.

Carroll se ni mogel več oddaljiti od življenjskega sloga milijarderjev – najprej je poskušal biti sobni slikar, zdaj pa dela v rudniku na Škotskem za uro plače.

„Niti za trenutek ne bi obžaloval, če bi se čas lahko vrnil. Še vedno bi to storil na enak način” -je za Daily Mail povedal človek, ki je z leti vzel več kilogramov, a z leti izgubil milijarde. „Deset let sem imel dobro življenje, zdaj pa sem srečnejši, ker sem dobil nazaj sebe” – je pojasnil.

Fotó: pixabay.com

Kot je dejal Carroll, je bil na vrhuncu svoje amoške dirke „kostni alkoholik” in je spil dve steklenici vodke na dan. Kupil je posestvo v Norfolku, kjer je zgradil tudi dirkalno dirko in se med neprekinjenimi zabavami in orgijami hitro spopadel s sosedi. Končno so ga zaprli za pet mesecev zaradi terorizma tamkajšnjih ljudi. Leta 2006 so ga zaradi nagajivosti zasadili še devet mesecev in ni bilo nazaj: štiri leta pozneje so ga razglasili v stečaju.

Še vedno ima loterijo in pravi, da bi se, če bi slučajno znova udaril v jackpot, potrudil, da se ne bi ubadal s težavami.