Oldal kiválasztása

V avtocestni nesreči so umrli potniki s prtljago

Sirijski migranti, ki so tihotapili avto, so doživeli nesrečo na slovenski avtocesti. V prtljažniku sta življenje izgubila dva migranta.

Po poročanju slovenske policije je avtomobil, ki je prevažal skupno osem sirskih migrantov, iz Ljubljane v Italijo prepeljal bosanski tihotapec. Vendar ilegalni priseljenci niso prispeli svojega cilja zaradi nesreče na slovenski avtocesti. Po poročanju tiskovne agencije AFP je voznik za zdaj izgubil nadzor nad vozilom. Kot se je izkazalo, so trije sirijski migranti potovali v prtljažnem avtomobilu, dva sta v nesreči izgubila življenje, tretji pa je bil z resnimi poškodbami odpeljan v bolnišnico. 42-letnega bosanskega voznika je policija aretirala na kraju dogodka.

Fotó: pixabay.com

Moški je osumljen, da je nezakonito prestopil meje in pretihotapil ljudi. To ni prvič, da v Sloveniji umirajo ilegalni priseljenci, ko poskušajo priti v zahodno Evropo. Sirski migrant je umrl pred mesecem dni, ko se je izgubil v obmejni trdnjavi, se strmoglavil in čez noč zmrznil do smrti. Poleti sta dva migranta umrla med prečkanjem visoko vijugaste reke Kolpe v bližini hrvaško-slovenske meje.