Oldal kiválasztása

V 30 letih bi lahko evropska civilizacija propadla

Naslednjih trideset let je lahko odločilno za evropski način življenja. Če afriško prebivalstvo še naprej narašča s to hitrostjo, se lahko množica ljudi usmeri proti Evropi.

Tiskovni predstavnik nemške protimigrantske stranke Alternativa za Nemčijo je v nemškem parlamentu govoril, da so ukrepi za omejitev svetovne rasti prebivalstva zamrli.

“Ni bilo pomembnega napredka po porabi več kot šestdeset let in približno 2 trilijona dolarjev”
-Dietmar Friedhoff je dejal v svojem govoru. Politik je tudi opozoril, da se bo sedanje prebivalstvo v Afriki do leta 2050 oziroma 30 let podvojilo. Celina, ki je že nerazvita, bo verjetno pobegnila ljudem zaradi podnebnih sprememb in drugih škodljivih učinkov. Najbolj očitna destinacija je morda Evropa, ki jo lahko štejemo za sosedo. Friedhoff je tudi opozoril, da bi se naša celina v trenutni obliki zrušila, če bi se deset odstotkov takratnih Afričanov odpravilo v Evropo.

Fotó: pixabay.com

Poslanec je ugotovil, da lahko obojestransko koristno gospodarsko sodelovanje z Afriko služi svojemu namenu in da je treba nemudoma ustaviti politiko izkoriščanja. Dietmar Friedhoff je izpostavil, da smo skupaj s podnebnimi spremembami tudi v zadnjih urah ustavljanja škodljivih učinkov rasti prebivalstva. Če velike sile ne bodo ukrepale zdaj, bodo posledice neznosne.