Oldal kiválasztása

Tudi enoletna dekleta že nosijo šal v švedskem mestu

V enem od večjih mest na Švedskem se islamizem hitro širi. Tako imenovana moralna policija preganja ženske, ki ne živijo v skladu z islamom.

Švedski tisk je poročal, da se islamizem dramatično širi v okrožju Norrby v Borasu. Okrožje 14. največjega švedskega mesta v tisku pogosto označujejo kot prepovedano območje. Strokovnjaki pravijo, da je to posledica dejstva, da se je število somalskih migrantov na tem območju v zadnjih letih povečalo.

30 odstotkov celotnega prebivalstva se rodi v tujini, od tega 20 odstotkov somalijcev.

V okrožju Norrby je že toliko somalijskih klanov, da pogosto živijo po svojih zakonih ali učenju islama. To lahko pomeni tudi, da v javnem življenju okrožja ni žensk. Od prvega leta dalje morajo dekleta nositi naglavne rute. In tiste, ki bi muslimanski obleki kot odrasli rekli ne, preganja tako imenovana „moralna policija”. Tudi radikalizacija v Norrbyju ni nedavna težava. V zadnjih nekaj letih so mnogi potovali na Bližnji vzhod, da bi se borili na strani teroristične organizacije Islamska država. Oblasti se bojijo, da bo skupnost okrožja praznovala tiste, ki se vračajo v skandinavsko državo kot vojnega heroja.

Protiimigracijska politika švedskega demokratskega predsednika je dejala, da niso ogroženi vsi kriminalci, ki živijo v Norrbyju, temveč vsi prebivalci okrožja. Priseljevanje je na Švedskem vse večja družbena napetost. Zaradi tega lahko švedski demokrati dobijo tudi izjemno podporo.

Fotó: pixabay.com

Če bi bile volitve prihodnjo nedeljo, bi dosegle 29,1 odstotka.

Daleč zadaj vlada socialdemokratska stranka le 21,1 odstotka.