Oldal kiválasztása
News

Tolikšna je kazen, navijači zvezdniške ekipe prejeli dobro novico

Mednarodno športno razsodišče (CAS) je prepolovilo kazen nogometnega kluba Chelsea, kar pomeni, da bo angleški klub že v zimskem prestopnem roku lahko sklepal pogodbe z novimi igralci.

Zmagovalcu Lige Evropa Chelseaju je FIFA že februarja prepovedala nakupe igralcev v dveh prestopnih rokih, ker so kršili pravilnik glede nakupa nogometašev do 18 let izven meja Velike Britanije. Kljub strogi kazni se je Chelsea pritožil, a je njihovo pritožbo mednarodna zveza zavrnila.

V zadevi prepovedi nakupa igralcev v letošnjem poletnem prestopnem roku in tudi januarskem naslednje leto se je Chelsea obrnil na CAS, ki je svojo odločitev sporočil sedaj: športno razsodišče je kazen Londončanov zmanjšalo za prepoved trgovanja v enem prestopnem roku. Ker so to kazen letos poleti že odslužili, lahko v zimskem prestopnem roku že računajo na nove okrepitve.

Poleg prepovedi nakupa igralcev je klubu bila naložena tudi denarna kazen 460 funtov, CAS je sedaj ta znesek prepolovil, tako mora Chelsea na mizo položiti le 230 tisoč funtov (90 milijonov forintov). CAS svojo odločitev utemeljuje s tem, da je le v tretjini primerov, ki jih navaja FIFA, prišlo do grobih kršitev.

Fotó: pixabay.com

Chelsea je trenutna na 4. mestu v angleški Premier League, v ligi prvakov pa bo na zelenico stopil naslednji teden in si poskušal priboriti vozovnico za osmino finala.