Oldal kiválasztása

To je zmota leta: zaradi naključnega sporočila je novinar postal svetovno znan

Ker se je moški nedolžno zmotil, so mu sodelavci priredili demonstracije simpatizerjev.

Nick Vasos je kot napovedovalec zaposlen pri novičarskem programu Fox4 v Kansasu. Do sedaj so ga poznali le lokalni gledalci. Pred nekaj dnevi pa so ga spoznali tudi gledalci po svetu.

Napovedovalec poročil se je pred kratkim podvrgel lepotni operaciji ustnic. Po operaciji je moral sedem ur stradati, niti vode ni smel zaužiti. Zmeraj bolj se mu je vrtelo, zato se je odločil, da bo pisal svoji nadrejeni za odobritev bolniške odsotnosti. Najprej je napisal SMS, a ker ni dobil odgovora, je napisal še e-mail.

Pomotoma pa je elektronsko sporočilo poslal na napačen naslov: sporočilo so prejeli vsi zaposleni v podjetju. Pri tem je potrebno vedeti, da ima podjetje Nexstar v lasti več kot 200 televizijskih programov, torej je Nick Vasas več tisočim osebam sporočil, da se počuti slabo, zato prosi za odobritev dopusta za tisti dan.

Zaposleni pri različne televizijskih postajah so nemudoma začeli odgovarjati Nicku (seveda so svoje sporočilo poslali vsem prejemnikom). Delavci medijev z različnih koncev Združenih držav so Nicku posamično zaželeli hitro okrevanje.

Na Twitterju so se pojavili zapisi #BolaniNick, #RešimoNicka, #MolimoZaNicka in podobne objave. Nicku, ki ga ni bilo v službi, so sodelavci pripravili oltar, fotografije svetišča pa so v trenutku zaokrožile po spletu. Nickovi sodelavci so poleg vsega priredili tudi manjšo demonstracijo za simpatizerje.

Fotó: pixabay.com

Ena od televizijskih postaj medijske hiše je Nicka že povabila v Las Vegas, da bi gledalcem pojasnil svojo bolniško odsotnost, o kateri sedaj ve že cel svet. Vasos je odgovoril, da se bo odzval na povabilo.

23. novembra se je Nick Vasos vrnil na delovno mesto – piše The New York Times.