Oldal kiválasztása
News

TO ČUDOVITO SOBNO RASTLINO LAHKO RAZMNOŽITE POZIMI

Ta čudovita roža je k nam prišla z otoka Madagaskar in skozi vse leto popestri prostor s svojimi barvami. Tako ga lahko pomnožite!

Koralna roža je mnogim najljubša, saj cveti tudi pozimi in je v čudovitih barvah: rdeči, oranžni, ciklamni in roza. V majhnih lončkih je tudi fantastična izbira kot darilo. Cveti večji del leta in se zlahka razmnožuje. Povedali vam bomo, kako.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Razmnoževanje
Koralno rožo lahko zelo enostavno razmnožite s potaknjenci ali setvijo semen. V obdobju aktivne rasti tudi s potaknjenci poganjkov in listnimi potaknjenci. Tudi pozimi. Potrebovali boste primeren sadilni medij in narezane ali naložene potaknjence. S poganjkov odstranimo spodnje liste, nato pa konec stebla pomočimo v koreninski hormon, zadostuje pa tudi med, zmešan v vroči vodi. To bo pospešilo rast, zato se bo potaknjenec kmalu ukoreninil. To je dobro tudi zato, ker bo vaša rastlina bolj sposobna rasti, kot če bi jo samo ukoreninili v vodi. Posadimo jo tako globoko, da so odstranjeni listi v zemlji. Sadimo jih posamezno ali v parih v rahlo kisla tla z dobro vodoprepustnostjo. Potrebuje malo manj vode kot zrela rastlina. Pri sobni temperaturi 20 stopinj se bo ukoreninil v približno treh tednih. V tem času naj bo v toplejšem in senčnem prostoru. Nato ga lahko postavite na končno izbrano mesto.