Oldal kiválasztása

Tako lahko za moža spakirate zelo okusno in poceni kosilo

Ena najbolj presenetljivih postavk v družinskem proračunu je cena hrane, ki jo pametna gospodinja lahko veliko dojame. Zakaj bi vsak dan za kosilo porabili dvakrat več, na primer trikrat na dan?

Vsekakor je vredno pripraviti kosilo doma, moški so ga zelo veseli in seveda otroci veliko pogosteje pojedo v šoli kot tisto, kar dobi menza.

Če pa ga pakirate doma, boste očitno imeli škatlo za odvzem, zato boste privarčevali malo na 3, 4 ali 5 obrokov. Ne spuščajmo se v podrobnosti penija, vendar se zdi resnično, da lahko ena porcija 1000 forintov prinese domov 500 forintov. V primeru štiričlanske družine je 2000 dnevno, to je najmanj 10.000 HUF na teden! In denar ni vse! Navsezadnje natančno vemo, kakšna je razlika med domačo hrano in domačim obrokom! Najpomembneje je seveda to, da točno vemo, kaj kuhamo iz lastnega kuhanja: navadna zelenjava v zelenjavi namesto trnih vozlov, pravo meso v mesni štruci itd …

Oglejmo si nekaj preprostih in hitrih idej za kosilo:

Camembert, valjan v slanini in siru, krompirjevem pireju in koruzi – 610 Ft / postrežba

Čas priprave: 20 minut!

Trik za varčevanje s časom:
Krompir olupite in namočite večer prej in naj stoji v vodi do jutra. Dajte ga zjutraj kuhati, medtem ko kamemberk zavijete v slanino, prepražite v malo olja. Ko končate, ga odložite, mazite maščobo. Ko je krompir mehak, zmečkan in pire. Pakirajte zelenjavo v pločevinkah npr. koruza.

2. Kostanjeva testenina s sirom, hitro ocvrto ocvrto meso, paradižnikova mocarela – 480 Ft / porcija

Priprava: 18 minut!

Trik za varčevanje s časom:
Noč prej zavijte v meso. Ne trudite se z jajci! Dovolj sta dve fazi: 1. voda, soljena moka, 2. začinjene krušne drobtine (lahko greste s poprom, rdečo papriko, česnom v prahu). Zjutraj nastavite testo, da se kuha, medtem ko je gotovo, meso prepražite v malo olja. Testo premešamo, zmešamo s pesto, naribajmo sir. Iz končne lupine odcedite olje in ga rezite. Paradižnik in mocarelo na hitro narežite in dodajte malo soli in balzamičnega kisa. Vse lahko gre v škatlo. Tada! Mi smo čez 18 minut in končali ste! Tako okusnega kosila ne strežejo v bifeju!

3. Mesne kroglice s sirom in solato – 430 Ft / serviranje

Čas priprave: 15 minut!

Trik za varčevanje s časom:
Noč naredite mesno štruco in lahko oblikujete cmoke. Torej ga morate preprosto peči zjutraj. Pripravljeno fazafel v prahu, ki je pripravljen za nakup, lahko naredite brez mesa, tako da ga preprosto nalijete v vodo in ga lahko formatirate in spečete. Medtem ko se kroglice pražijo, zmešamo liste solate in narezan paradižnik. Zmešajte omako iz kefirja ali jogurta (lahko dodate majonezo, nariban sir, modri sir ali kar koli mislite) in vse lahko gre v škatlo. Te kombinacije ni treba segrevati!

4. Zajtrk je lahko tudi pakiran. Zelo praktično je, da na ta način pošljete umešana jajca. Namesto zakritih bifejev je to naša najboljša ideja! – 420 Ft / postrežba

Priprava: 10 minut!

Trik za varčevanje s časom:
V tem primeru vam ni treba nagajati, lahko umešana jajca pripravite v 10 minutah! Vso srečo in dober apetit!

Še en razlog za kuhanje doma!

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Da, lahko rečete „nimam časa za kuhanje”, zato kupujem v okrepčevalnici … toda dolgoročno vas bo udobje vznemirilo: uživanje domače kuhane hrane bo ostalo veliko dlje!

Z okoljskega vidika je zelo dobro, da kosilo nosimo od doma. Ker si bo vsak opral svojo škatlo in vedno znova uporabljal isto embalažo. Medtem ko bodo škatle hrane, ki jih naročite pri kurirski službi, končale med smeti in onesnažile okolje.

Dober nakup, vreden tega!
Vredno kupiti nekaj škatel za kosilo, ki so zdaj na voljo v praktičnih oddelkih!