Oldal kiválasztása
News

Tako bo vaš božič doma bel!

Ali sanjate o belem božiču? Naredite svoj snežni globus! Če ste le občudovali očarljive snežne kepe že prej, vendar niste vedeli, kako to storiti, poslušajte zdaj, saj vam bomo pokazali, kako narediti otrokovo najljubšo. Verjemite, nič hudega!

Pravo prilagojeno darilo lahko naredite za zelo malo denarja. Da ne omenjam, da ga lahko uporabljate s praznimi kozarci za otroško hrano ali drugimi kozarci ter majhnimi pripomočki, igračami, ki jih pogosto ne morete postaviti nikamor.

Poleg nekaj sestavin, pustite domišljiji na resnično edinstvene koščke.

Potrebovali boste:

dobro zapečaten kozarec katere koli velikosti
glicerin (na voljo v lekarni)
destilirana voda
drobne figure (živali, ljudje, borovci itd.)
umetne veje bora
umetni sneg ali kokosovi ostružki
bleščice
lepilo, ki je v vodi netopno (pištolo z lepilom se lahko dobro uporablja)
Takole se dela:

Fotó: pixabay.com

Temeljno očistite zidane kozarce in pokrove ter odstranite vse nalepke.

Z vodoodpornim lepilom na vrh kozarca prilepite majhne igrače ali okraske, ki jih želite narediti na snežnem globusu. Pazite, da se popolnoma posuši!
V kozarec potresemo umetne snežne ali kokosove ostružke in sljude v prahu, nato vlijemo v mešanico 2 delov vode in 1 dela glicerola. nato privijte vrh kozarca s figurami v notranjosti.

Če zrni niso dobro razporejeni, dodajte več glicerina, če vidite tanjšo vodo, kot jo potrebujete. Nato morate pokrov trdno priviti na kozarec in pustiti nekaj časa stati, da voda ne pušča. Če kapljate, jo razvaljajte in lepite s pištolo za lepilo ali še bolj gladko, če uporabljate prozorni silikon. Na koncu okrasite s trakovi in čipkami!