Oldal kiválasztása
News

Tako bo kumara neužitna, na kar je vredno biti pozoren

Kmalu lahko pobirate zrele sveže kumare, ki so resnično okusne, ko jih gojite na svojem vrtu. Zato ni večje frustracije in razočaranja kot takrat, ko lahko celoten pridelek odide na kompost, ker je neužiten...

Končno je čas, da iz kisa pripravimo kisa in kis, ali da jih naredimo izbirčne za zimo; toda za zajtrk, večerjo in kot solato je uživanje lastnih izdelkov zelo posebno doživetje. Toda pogosto gospodinja spozna, da je kumara grenka, ko v smeti naredi pet litrov kisa. Toda kaj je lahko vzrok za grenkobo in kaj je mogoče storiti glede tega?

Glede na znanstveno razlago so zato, ker so predhodniki kumar, torej vsi deli divje buče, grenki, tako tudi njihovi plodovi. Tako se zaščitijo pred žuželkami. Vzgoja kumar je nato odpravila to grenkobo – vendar se lahko vrne, če rastline ne bomo pravilno negovali.

Ni pomembno, kako pogosto in v kakšni količini zalivamo kumare, ampak je občutljiva na vsebnost hranil in temperaturo v tleh. Kumare ne marajo dolgotrajne suše in močnih temperaturnih nihanj. Vredno je zalivati ​​vsak dan ob istem času. Zmanjšuje možnost grenkosti pri nakupu semen, ki niso grenka.

Vir slike: Ilustracija – pixabay.com