Oldal kiválasztása

Svojim zaročencem je naredil 24 nožev, ker se je hotel z njim razbiti

18-letno žrtev so vsi njeni znanci opisali kot lepo, veselo mlado dekle. Študentka je morala brutalno umreti, ker se je želela razvezati s svojim 30-letnim afganistanskim zaročencem.

Sodna zadeva se je začela v dneh afganistanskega prebežnika, ki je z desetinami nožev skoraj dobesedno usmrtil svojega zaročenca v nemškem Halleju. 30-letnemu Dawoodu R. so sodnika z rokami in lisicami na obrazu ni bilo mogoče očitati nobenega obžalovanja z njegovega obraza. Na prvi dan sojenja je tožilka dejala, da ima truplo mlade ženske skupno 34 vbodov. Najbolj moteč prizor v sojenju je bil, ko je bila študentska mati zaslišana kot priča.

Povedala je, da jo je Dawood R. 16. julija, takoj po umoru, poklical in nato poizvedoval, kje je. Ubežnik, ki je takrat bežal, je tašča povedal, da je pravkar končal s hčerko, in dodal, da bo, če bo njen zaročenec preživel napad, šel v bolnišnico in ji prižgal posteljo. Po besedah njene mame je morala njena lepa hči v tako mladosti umreti, ker se ni hotela poročiti s svojim 30-letnim zaročencem, ki je to razlagal kot ponižanje. Iz pričevanja je razkrilo tudi, da je ženska hitela domov in hčerko našla v krvnem obtoku, ki je ležala na tleh.

Fotó: pixabay.com

Žrtvo so z rešilcem še vedno odpeljali v bolnišnico, vendar življenja hudo poškodovanega dekleta zdravniki niso niti rešili. Morilca migranta je policija na koncu aretirala v Frankfurtu, 400 km od Halleja. Razsodbo pričakujemo do konca leta.