Oldal kiválasztása

Svojega fanta je vrgla ven, ker je bil predebel, zdaj je zmagala na lepotnem tekmovanju

Primer Britance Jen Atkin dokazuje tudi, da je hujšanje le stvar odločnosti in moči volje.

Jen Atkin, ki živi v Grimsbyju, majhnem pristaniškem mestu na severovzhodu Anglije, je pred 5 leti tehtala 110 kilogramov. Za smrtno debelo žensko, ki je ves čas jedla hitro hrano in ne telovadila, sploh ni razmišljala, da bi shujšala.

Vrtljiv življenjski slog se je nato uresničil … Atkin nekdanji fant jo je nekega dne udaril v obraz, ne da bi znala biti preveč debela in ne bi mogla ostati pri njej, nato pa se razšla. “Bili smo med letoma 2011 in 2015. Do konca najine zveze me je že prosil za roko in celo načrtoval poroko, ko je razšel z mano. Bil sem popolnoma uničen, ko sem ga vrgel ven, danes pa vem, da je bila takrat najpomembnejša točka v mojem življenju. ” -Atkin je za povedal ameriškem Fox Newsu.

Odmor je Atkina spoznal, da nobenemu fantu z več kot eno telesno težo ne bo treba spremeniti, zato se je odločil spremeniti svoj življenjski slog. Postavila si je precej ambiciozen cilj: shujšati in osvojiti lepotno tekmo Miss Velike Britanije.

„Ko sem začel z dieto, nisem imel pojma, kako daleč lahko grem, vendar sem mislil, da bi bilo samozadovoljivo, če ne poskusim. Mnogi ljudje so me kritizirali, da nisem normalna in zagotovo ne dosežem svojih ciljev, vendar so ti pogledi še bolj podkrepili moje namere” – je dejal Atkin, ki je v dveh letih izgubil 60 kilogramov in tekel na več lepotnih dirkah.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Njegov prvi uspeh na tem področju je bil leta 2017, ko je zmagal na lepotnem izboru za Miss Genting Sheffield. Zmaga mu je nato dala moči, da se je udeležil državnega tekmovanja za Miss Velike Britanije. Na tem tekmovanju je začel trikrat. Dvakrat je prišla do polfinala in je bila letos proglašena za najlepšo žensko v Britaniji.

“Bil sem popolnoma šokiran, ko sem zmagal. Pred tremi leti si ne bi mislil, da bom kdaj zmagal na tej dirki. V veliko čast mi je, da sem 75. miss Britanije in zastopam svojo državo na mednarodnem tekmovanju. Popolnoma se vračam od tega občutka” – je dejala Atkin, ki ni srečala niti ene lepotne kraljice, ko je srečala svojega fanta. Toda od takrat je že srečna lepotna kraljica in žena, saj sta se z njenim ljubimcem poročila lansko poletje.