Oldal kiválasztása

Švedska: Senegalski priseljenec zamuja in vrže otroke iz petega mesta

O motivih očeta s kazensko evidenco zaenkrat ne vemo nič.

V nedeljo pozno popoldne je švedska policija v zahodnem predmestju Stockholma pridržala senegalskega državljana po imenu Hässelby, ki je osumljen, da je pozno spal in nato na okno svojega stanovanja v petem nadstropju vrgel svoja dva fanta, mlajša od 10 let. . Enega od malčkov so na kraju ubili, drugega pa so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico -poroča švedski tiskovni portal Samnytt.

Otroke na ulici je opazil moški, ki je sprehajal svojega psa in je takoj opozoril pristojne. Policisti, ki so prišli na kraj dogodka, so pridržali starše, ki so bili v preiskavi zaradi umora in poskusa umora.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Potem ko je 45 letni oče izvedel grozljiv napad, je obrnil nož proti sebi, a si ni mogel zadati usodne rane. Njegovo stanje so stabilizirali s prispelimi reševalnimi vozili, nato pa so ga odpeljali v bolnišnico. Še ni bil zaslišan.

Senegalec je svoje otroke vrgel iz petega nadstropja te panelne hiše v Stockholmu.

Uradni organi so za zdaj globoko zamolčali identiteto priprtih staršev otrok, a se več švedskih novičarskih portalov strinja, da gre za senegalske priseljence.

Tiskovni predstavnik regionalnega policijskega štaba je povedal, da jim oče ni bil neznan in je bil večkrat pridržan zaradi kaznivih dejanj zoper premoženje manjšine. Vendar še ni podanih informacij o možnih motivih za detomor.

Domačini so tam, kjer so našli otroke, postavili svečnike in plišaste živali

Več sosedov, ki živijo v panelni hiši, je za Expressov švedski novičarski portal povedalo, da je bil oče otrok znan kot tih in prijazen človek, a se je v zadnjem času velikokrat glasno prepiral s svojim partnerjem. Starejši moški je dejal, da je bilo “družinsko stanovanje umazano in neurejeno”, ko je prejšnji teden pogledal skozi pozabljena vhodna vrata.