Oldal kiválasztása

Streljanje v kalifornijski šoli: več otrok je umrlo, storilca ujeli

Do streljanja je prišlo v četrtek, napadalec je pobegnil s kraja zločina, a ga je policija zelo hitro ujela.

V eni od šol v Kaliforniji se je v četrtek zgodil strelski napad, dve osebi sta umrli, pet je poškodovanih. Osumljeni storilec je pobegnil, a so ga kmalu aretirali.

Osumljenega storilca je policija aretirala, trenutno ga negujejo v bolnišnici. Po poročanju bolnišnice je njegovo stanje spremenljivo, saj se je po zločinu ustrelil v glavo.

Do streljanja je prišlo v četrtek zjutraj po lokalnem času v mestu Santa Clarita, ki leži 50 km severozahodno od Los Angelesa, na eni izmed srednjih šol. Domnevni storilec, 15-letni Azijec, je ušel, a ga je policija izsledila. Začasno so zaprli srednjo šolo in še dve bližnji šoli ter njihovo okolico. Prizorišče streljanja je policija podrobno prečesala.

Prve informacije so poročale o treh poškodovanih, a se je kasneje izkazalo: število poškodovanih se je povzpelo na šest, strelski obračun ima tudi eno smrtno žrtev. Po preteklih podatkih bolnišnice je stanje dveh poškodovanih spremenljivo. Eden izmed njih, 14-letni deček, je v četrtek popoldan v bolnišnici umrl.

Urad okrajnega šerifa je na Twitterju pozval meščane, da ne zapuščajo svojih domov in da se zaklenejo.

Šerif Alex Villanueva je za novinarje podal izjavo: domnevni storilec je zelo verjetno eden od dijakov šole. Govora je o enem storilcu, ki ni imel partnerja – je še dodal. Povedal je tudi, da je policija pričela s preiskavo stanovanja dijaka.

Ameriški mediji poročajo, da so pred streljanjem na območju šole dijaki imeli strelsko vajo.

Bela hiša je v svoji objavi sporočila, da ameriški predsednik Donald Trump pozorno spremlja dogajanje. „Bela hiša spodbuja vse prebivalce, da upoštevajo in sledijo navodilom lokalnih varnostnih sil,” je zapisano v sporočili za javnost urada predsednika. Obvestilo s podobnim sporočilom je izdal tudi urad kalifornijskega guvernerja Gavina Newsoma.

Fotó: pixabay.com

Srednjo šolo obiskuje približno 2400 dijakov. Po informacijah časnika Los Angeles Timesa so na začetku letošnjega šolskega leta več dijakov pridržali, ker so na spletu objavljali nasilne grožnje – piše MTI.