Oldal kiválasztása

"STRELJAJ JIH" - JE KRIČAL OČE PO SMRTJU 6-LETNEGA SINA V NESREČI

Razburjen oče je kričal "Ustreli me", potem ko je v nesreči s pobegom ubil svojega šestletnega sina.

Za šestletnega dečka so z deljenim skrbništvom skrbeli njegovi starši. Nekega dne se je moški z bivšo partnerico dogovoril, da bo pobral njunega sina na bazenu v Rangiori. Toda na poti domov je začel prehitevati. Po poročanju naj bi prehiteval avtomobile in nato ostro zapeljal nazaj na svoj pas.

Tudi po nevarnem prehitevanju je nevarno nadaljeval, dokler ni prišel do ostrega ovinka, kjer je bila hitrost omejena na 24 km/h. 32-letni Niklas Gebhardt naj bi vozil s hitrostjo 129 km/h, ko je poskušal v ovinek pripeljati brez zaviranja.

Avto je zapeljal naravnost s ceste in zagorel ter trčil v drevo. Moškega je iz pekla potegnil drug motorist, njegov sin Lachlan pa je ostal tragično ujet v njem in umrl.

Ko so Gebharda potegnili na varno, naj bi ga slišali, kako je rekel: „Daj ga nazaj, zamenjaj z mojim sinom, rad bi zamenjal! Moj sin sedi zadaj, tako dober fant je, tako prijazen fant, želim se spremeniti. Ustreli me!”

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Gebhardt je v nesreči utrpel 30-odstotne opekline in zlomljeno stegnenico. Trdil je, da se nesreče ne spomni, ko ga je policija sedem tednov po sinovi smrti zaslišala.

10 mesecev po nesreči naj bi stopil na policijsko postajo, se slekel, jih ni hotel vzeti nazaj in prosil policiste, naj ga zaprejo. Po besedah njegovega odvetnika je imel Gebhardt težave zaradi travme – poroča The Sun.

 

Je pa Gebhardt na sojenju pred dnevi priznal krivdo za umor. Izrek sodbe bo 3. avgusta.