Oldal kiválasztása

Ste vedeli, da ste doslej slabo umivali jagode? Naredite to pravilno

Ta božanski sadež pomlajuje in vas zdravi, vendar ne škodi, če z njim ravnate previdno.

Ta okusna rdeča jagoda je vsem najljubša, dobra novica pa je, da je že malo pozno, vendar se je letošnja sezona jagod že začela! Splača se ga uživati vsak dan, saj je poleg tega, da je izjemno okusen, zelo dragocen sadež. Je bogata z antioksidanti in vitaminom C, blagodejno vpliva tudi na krvožilni sistem in deluje na čiščenje krvi. Dietetiki in zdravniki priporočajo tudi redno uživanje, ker raven sladkorja v krvi urejajo tudi jagode.

Vendar se umivanju jagode ni mogoče izogniti, saj bo med zorenjem zemeljska in če je ne poberemo z lastnega vrta ali pridobimo iz nadzorovanega kmetovanja, so na površini sadja na žalost celo kemikalije, ki bi jih morali zelo očistiti. temeljito. Tu se soočamo z drugo težavo: zrele jagode so tako mehke in se tako zlahka poškodujejo, da jih je treba med čiščenjem skrbno ravnati.

Če se naučite pravilno oprati zrele jagode, lahko sadje zaščitite pred izgubo okusa in dragocenih sestavin!

Tukaj je opisano, kako jagode pravilno oprati:
Jagode operite samo pred neposredno uporabo ali uživanjem, saj se po pranju zaradi mikroorganizmov, ki se razmnožujejo na njihovi površini, hitro poslabšajo.

Pred odstranjevanjem ne odstranjujte zelenega peclja sadja ali ga nasekljajte, saj lahko vpije preveč vode in uniči veličasten okus in spomladansko strukturo jagode.

Za zaščito jagod namesto splakovanja z vodo iz pipe napolnite veliko skledo z vodo, v katero jo obrnete, nežno umijte jagodna zrna, da bodo manj poškodovana. Ta postopek lahko večkrat ponovite, odvisno od stopnje umazanosti, da ostane sadje čisto.

Priporočljivo je umivanje v topli vodi, da se posušeno blato lažje topi, vendar postopek ne traja več kot nekaj minut, da se izognemo vpijanju z vodo. Jagode je treba položiti na kuhinjsko brisačo, da vpije vlago. Tako ne bo okusil vode in ne bo raztopil dragocenih vitaminov.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Če želite biti prepričani in želite razkužiti jagodna zrna, imate tudi to možnost: dajte v žlico vode za kopanje eno žlico sode bikarbone na liter jagode, nato cca. Pustite, da se sadje v njem namaka 8-10 minut. Če ga odstranite, sperite s čisto vodo in temeljito vpijete vlago s kuhinjsko brisačo.