Oldal kiválasztása
News

Šokantne podrobnosti: Zaradi tega se je lahko opičja hiša nemškega živalskega vrta zanetila

Stanovalci iz okoline so gasilce opozorili kmalu po pol dveh, toda ko so gasilci par minuta kasneje prišli na prizorišče, je bila opičja hiša popolnoma vžgana.

V noči na novoletni dan je bil v nemškem živalskem vrtu Krefeld požar, v plamenu je umrlo več kot trideset živali, med njimi šimpanzi, orangutani in dve starejši gorili – so v sredo zjutraj sporočile oblasti v severnem Porenje-Vestfaliji.

V požaru je v celoti zagorela opica hiša Krefeldovega živalskega vrta. Med mrtve živali spadajo tudi leteči psi in ptice, je dejal tiskovni predstavnik. Vendar je vzletno-pristajalna steza gorile ob hiši opic ostala nedotaknjena.
Stanovalci so gasilce opozorili kmalu po pol dveh, toda ko so gasilci prišli na prizorišče, je bila opičja hiša popolnoma vžgana.
Po izjavi vodstva živalskega vrta so delavci bili šokirani zaradi grozne tragedije.

Fotó: pixabay.com

Domačini so tik pred požarom v zračnem prostoru živalskega vrta videli mini balone z vročim zrakom, znane tudi kot nebesne luči ali leteče železne luči, policisti pa so našli tri te naprave, ki so bile zaradi nevarnosti požara tudi v Nemčiji prepovedane.
Oblasti najprej verjamejo, da je požar v opičji hiši povzročil eden ali več svetilk, ki so udarile ali obesile na stavbo in jo zažgale, navajajo skupni napotki uprave živalskega vrta, policije in krefilskega tožilstva. Lahko sprožijo postopek zaradi neprevidnega požara, če se sum potrdi.
Po tiskovni konferenci se je več prostovoljno javilo na policijo. Zaslišani so bili, v naslednjem koraku pa bodo preverili svoje navedbe in preiskali s pomočjo preiskovalca požara. Rezultati bodo objavljeni v četrtek.

Trženje in uporaba svetilk za kitajsko poreklo sta v večini nemških provinc od leta 2009 prepovedani. Prej so mini baloni z vročim zrakom z odprtim plamenom zaradi spektakla na temnem nebu uporabljali predvsem na prireditvah in pogostitvah. Prepoved je bila uvedena, ker je odprt plamen v balonu po vzletu popolnoma izven nadzora in kadar koli med letom lahko balon zadene vnetljive materiale – kot so strehe stavb – in povzroči požar.