Oldal kiválasztása

Šofer kamiona premagal vplivnega levičarskega predsednika senata na volitvah v New Yerseyu

Barve republikancev je zastopal Edward Durr, ki je za kampanjo porabil 153 dolarje. S tem denarjem je kupil papir, barvo in krofe.

Na veliko presenečenje vseh je na torkovih regionalnih volitvah v New Yerseyu šofer kamiona premagal demokratskega predsednika senata. Edward Durr, ki je štartal v barvah republikancev, je prejel štiri odstotne točke več kot njegov nasprotnik, na lokalni ravni izredno vplivni demokrat Steve Sweeney, ki se je na ta način bil prisiljen posloviti od funkcije predsednika senata, ki jo je opravljal 10 let. Ta je prav tako izpadel iz lokalnega senata – piše ameriški portal novic NBC News.

V torek, 2. novembra 2021, so v dveh ameriških zveznih državah imeli guvernerske volitve. Analitiki so v tradicionalno demokratski Virginiji in New Jerseyu pričakovali, da bodo tudi tokrat demokrati pometli s konkurenco, a so po skoraj vseh preštetih glasovih rezultati nagnjeni na stran republikancev. Medtem ko so demokrati v Virginiji doživeli strahoviti poraz, saj je republikanski kandidat Glenn Youngkin zmagal s pomirjujočo večino, pa je demokratskemu predstavniku, guvernejru Philu Murphyju, za las uspelo ostati na oblasti.

V New Jerseyu je bila volilna tekma zelo izenačena, med štetjem glasov sta se zmagovalca izmenjevala, tako je Phil Murphy na koncu le za 30 tisoč glasov premagal demokratskega izzivalca. Po razglasitvi rezultatov pa je pred guvernerjem pozornost medijev ukradel šofer kamiona Edward Durr, saj je možakar na volitvah premagal dolgoletnega demokratskega predsednika senata, ki je bil na oblasti več kot deset let.

Na presenečenje vseh je šofer kamiona Edward Durr za 4 odstotne točke premagal senatorja Stephena Sweeneya.

Durr, ki bo mandat senatorja nastopil februarja naslednje leto, je za kampanjo porabil 153 dolarjev, preračunano je to 50 tisoč forintov. Večino sredstev je namenil nakupu papirja in barve za tiskalnik, da bi lahko natisnil letake. Preostanek denarja je porabil za svoje volonterske aktiviste in jim kupil krofe. Po mnenju 53-letnika njegova zmaga kaže na to, da so ljudje razočarani nad elitistično levico in da so spoznali, da so sposobni preproste težave reševati tudi preprosti ljudje.

ilustracija
Fotó: pixabay..com

„Ljudje govorijo, da so v New Jereyu najvišji davki in da je naša zvezna država na repu
glede poslovnega življenja. Zelo smo zadolženi in tako naprej, toda bistveno vprašanje volitev je bilo kratenje naših ustavnih pravic. (…) Če se posamezniki znašajo nad tvojo družino, boš storil karkoli, da se to neha. Dosedanje vodstvo New Jerseya se je zabavalo na račun mojih otrok, hiše in preživetja, zato sem se odločil kandidirati na volitvah,” je povzel Durr v intervjuju za Breitbar. Dodal je še, da se demokratki guverner obnaša kot kralj, predsednik senata pa kot dvorni norček. A slednjega jim je le uspelo odstaviti.

V svoji kampanji je Durr obljubil nižje davke na nepremičnine in ustvarjanje „prijaznega poslovnega okolja”.