Oldal kiválasztása

Slovenska grozljiva nesreča: madžarski voznik tovornjakov je umrl kot heroj

Videoposnetek grozne nesreče prikazuje trenutke tragedije, ko se je voznik tovornjaka v sredo zaletel v prepad.

Eno hudo vihtajočo avto je hotel izogniti in zaščititi voznika avta 53 let stari György Cz., ki je je v Sloveniji umrl v poskusu. Izkušen kamionist je v sredo šel po avtopotu, ki vodi pri Ljubljani, ko je v njega v enem vijugu trčal Opel Corsa. 41 letni voznik je izgubil nadzor nad avtomobilom, ki je tako trčil v bok Györgyevog tovornjaka, ustavil je usmerjeno kolo.

Nesrečo je verjetno povzročil, da je voznik kamiona hotel izbegniti trageddijo, pa je potegnil volan, tako se je pa cisterna nagnila tovornjak je pa padel naravnost v dvajsetmetrsko brezno. Voznik Opela je bil nepoškodovan. Osupljivi posnetki nadzorne kamere, ki pokažejo trenutke pred tragedijo, je od tedaj znan po celem internetu.

Po tej tragediji so tudi slovenske oblasti izrazile šok nad dogodki:

“Voznik tovornjaka se je verjetno zavedal, da bo 20 tonski tovornjak bo potisnil Opela, če volana ne potegne proti breznu. Verjamemo, da je želel rešiti življenje moškega, ki je povzročil nesrečo” – je za lokalni tisk povedal policijski inšpektor Aleksandar Vrabič.

Fotó: pixabay.com

„Odločitev v takšnih razmerah ni vprašanje nekaj sekund, ampak desetina sekunde, ne može se učiti, automatičen je odgovor. Na tečaju se lahko vadijo osnovne situacije, vendar ta situacija ni bila taka” -je pojasnil Szilárd Köves, inštruktor tehničnega izobraževanja.

Njegovi sodelavci pšenični geli so kuhani, kaj se je zgodilo, v novicah jih je razžalostila, ker je George ljubil vse. Révész Trans Kft steje moškega kota mrtvega.

„George ze zdaj 20 najpozneje v industriji prepreči, da bi se prišlo do nereda v jedenih pensih najbolj izkušenih voznikov. Opravil je vse naloge, ki so mu žolč zaupani, v svojem delu vzorčno zaposlen, pomagal sodelavcem. Bil je neposreden, dobro voden, družinsko usmerjen človek” – je predstavnik skupin Révész. Podjetje se nahaja v svojih najboljših močeh trudi, da líša žogico družine, ki jive, in pomaga pri repatriaciji dvojno v rogrebu.