Oldal kiválasztása

Sinead O'Connor decembra nastopa v Akvariumu!

Zmagovalec grammyja, irski kantavtor Sinead O'Connor, se je štiri leta pozneje bo vrnil na turnejo. 9. decembra bo občinstvo slišalo v NagyHallu.

Sinead O’Connor se je rodila 8. decembra 1966 v Dublinu, tretji otrok Johna in Marie O’Connor. Leta 1987 je pri dvajsetih letih v javnost ozavestil s svojim albumom The Lion and the Cobra, ki ga je posnel kot producent in je med snemanjem pričakoval svojega prvega otroka. Plešast, divji pevec je občinstvo že takoj opazilo.

Temu je leta 1990 sledil remake pesme Princa Nothing Compares 2 U, ki je takoj skočil na vrh lestvic in postal mednarodno uveljavljen pevec. V skoraj treh desetletjih od takrat se je preizkusil v nešteto stilov, od irskega folka po reggaeju do alternativnega rocka. Sinead O’Connor je znan po svojih stališčih do socialnih, verskih in človekovih pravic. Leta 2018 je prešel v muslimansko vero in spremenil ime.

Fotó: pixabay.com

Po štirih letih izpusta bo v letu 2019 spet na turnejah, 9. decembra pa bo občinstvo doživelo izkušnjo Sinead O’Connor v klubu Akuariumu.