Oldal kiválasztása
News

Serijski lažni civilisti poskušajo razstaviti Nato

"Sorosove organizacije" poskušajo razstaviti Nato kot del njihove zadnje akcije, je v analizi - ki jo je v petek poslal MTI, zapisal Századvég Alapítvány (Fundacija konec stoletja).

V zadnjih dneh je Ernest Istook, novinar z madžarskimi potomci na ameriškem spletnem mestu, opozoril na nedavno “dvojno podprto mrežno moč” proti Madžarski. Poročevalec je v zvezi s tem opozoril, da je mreža Georgea Sorosa spomladi 2018 ustvarila politično tlačno skupino pod imenom Delovna skupina čezatlantske demokracije (TDWG), ki je nekakšna delovna skupina, ki jo sestavljajo nekdanji ameriški vladni uradniki, strokovnjaki za nacionalno varnost in drugi.

Fotó: pixabay.com

Ustanovni dokument delovne skupine poziva ameriški kongres, ki ni združljiv z državno suverenostjo, naj posluša o tem, za kar menijo, da je v srednji Evropi “naraščajoči demokratični primanjkljaj” – in da s potrebnimi sredstvi sprejme politične predloge, ki – “ogrožajo ameriške interese”. da bi končali situacijo. Po njihovem mnenju bi moral kongres razviti celovito strategijo za “podporo demokratičnemu sistemu” v državah članicah Nata z diplomatskimi instrumenti, razvojnimi donacijami in varnostnim sodelovanjem z ZDA -piše v analizi Konec stoletja.

Kot je bilo zapisano, je delo delovne skupine komaj združljivo s čezatlantsko idejo. Člen 8 Severnoatlantske pogodbe zahteva, da se pogodbene stranke zavežejo, da ne bodo prevzele nobene mednarodne obveznosti v nasprotju s Pogodbo o ustanovitvi Nata. To pomeni, da nobena država članica Nata ne more igrati vloge pri uveljavljanju politične volje in norm, ki jih druge države članice želijo uveljaviti v drugi državi članici Nata.

Sorosova skupina “kot poslanec Katalin Cseh (Momentum) želi pozvati vojaško organizacijo” – znotraj zavezništva – da izvaja politični pritisk, kar bi očitno spodkopalo neodvisnost in zunanjo suverenost ciljne države.
Predlog delovne skupine Čezatlantske demokracije, samozvane, a dejansko politične aktivistke, bi bilo mogoče razlagati le kot poziv vojaškim organom, naj politično prevladujejo z uporabo Natovih struktur – piše.
Konec stoletja pravi: „Predlog je nesprejemljiv in bi kršil neodvisnost, zunanjo suverenost in varnost suverene države, tudi ob mednarodnih pogodbah in dolgoročno ogrožal notranjo politično stabilnost Natove vojaške organizacije” – je rekel Konec stoletja in dodal je: „vse tuje poskusi motnje, ki je namenjen motenju te enote, je nevaren in ga je treba ustaviti.