Oldal kiválasztása

Se avstrijskega kanclerja sramuje srečanja z Györgyom Sorosom?

Le najbolj nezaslišano bi lahko povedali, da je Sebastian Kurz v pogovoru z milijarderjem madžarskega porekla in njegovim sinom. O tem globoko molčijo avstrijska kanclerka in tisk.

Dejstvo, da je imel avstrijski kancler Sebastian Kurz v ponedeljek zasebni pogovor z Györgyom Sorošem in Aleksandrom Sorosom, dedičem prestola, je ostalo brez pretiravanja in medijskega poročanja. Srečanje je bilo znano le tistim, ki mladega Sorosa spremljajo na družbenih omrežjih. Bil je edini, ki je napisal fotografijo in nekaj stavkov o sestanku. V tem okviru sta Sebastian Kurz in zelo vplivna družina Soros prvič razpravljala o prihodnosti CEU.

Še posebej zanimivo je, da avstrijski kancler na Facebooku ali Twitterju ni omenil, da je spoznal enega najbogatejših ljudi na svetu in njegove dediče.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Vendar Kurz svojim privržencem redno sporoča, s kom se pogovarja, s kom je v položaju svoje države ali sveta. Konec prejšnjega tedna ga je na primer izpostavil na vseh površinah, celo avstrijski časopisi so poročali, da se je kancler pogovarjal z ustanoviteljem Facebooka. Glede tega srečanja lahko z gotovostjo rečemo, da je bilo to na münchenski konferenci o varnostni politiki. Mimogrede, Aleksander Soros se vedno bolj pojavlja na strani voditeljev držav in premierja, v zadnjih mesecih pa se je srečal tudi s hrvaškimi, kosovskimi in nizozemskimi vodji vlad. Ni znano, zakaj Sebastian Kurz ni omenil sprave z družino Soros. Primer je zanimiv tudi zato, ker se Sebastian Kurz pogosto zavzema za zaustavitev migracij, vendar ga György Soros in njegova nevladna mreža organizirata.