Oldal kiválasztása

Salvini: Komaj čakam, da zaprem meje

Predsednik lige Matteo Salvini poziva Italijane, naj zavzamejo novo nacionalno stališče proti davčnim ukrepom leve vlade. Protiimigracijski politik se je izrekel tudi proti odpiranju pristanišč.

Matteo Salvini, ki bo 14. decembra v vseh pokrajinah razglasil No Tax Day, bo povabil tiste, ki so se naveličali velikega davčnega bremena.

“Medtem ko nas sled in vse vrste rib imenujejo rasistične in fašistične, se ukvarjamo z znižanjem davkov, ustvarjanjem delovnih mest, gospodarsko rastjo, prihodnjimi generacijami, mladimi, izobraževanjem, vrednotami in lepotami Italije. Naši parlamentarci in guvernerji bodo prisotni v vseh provincah. Jaz v Milanu” – je objavil v Facebooku video in se skliceval na protitligaške protestnike, ki so se imenovali heroji.

Politik, imenovan Kapetan v svoji stranki, verjame, da morajo italijanski državljani hkrati, ko se glasuje o zakonu o proračunu, izraziti, da so jih nagajali novi davki.

Kar zadeva pristanke priseljencev, je dodal: “Komaj čakam, da bom spet v vladi in zapiram meje Italije, saj kdor lahko vstopi v državo, ni loterijska vozovnica za podrejene Italije.”

Pojavlja se novo gibanje: skupina pingvinov, ki „jedo sled”, ki podpirajo Salvinija. Volitve v provinci Emilia Romagna so sprožile politično življenje na “živali”. Prejšnji teden je sled na ulice Bologne, Modene in Riminija protestiral proti Salviniju.

Fotó: pixabay.com

Druga “živalska” organizacija, ki se imenuje pingvini za “spontano” sled sled, novači simpatizerje desnega centra. Gibanje pingvinov se je začelo na Facebooku, kamor naj bi v najkrajšem možnem času poslali sto tisoč sledilcev, nato pa kot sled pokazali svojim desničarskim strankarskim skupinam solidarnost na uličnih demonstracijah. Pingvini so podporniki suverene Italije, članice evropske skupnosti, vendar niso podrejeni EU in ne dovoljujejo, da bi vplival na odločitve o notranji politiki. Glede spoštovanja organov pregona na civiliziran način sodelujejo v uličnih demonstracijah in izražajo moč desničarjev.