Oldal kiválasztása
News

Ronaldinho je najboljši reklamni obraz teqballa

Ronaldinho je zaradi Teqballa drugič prišel v Budimpešto. Nekdanji brazilski nogometaš z zlato žogo se je prvič obiskal leta 2016 in odtlej populariziral madžarski izum.

Madžarski izum Teqball je osvojil svet brez pretiravanja. Na primer, uradni Facebook strani igre, ki združuje nogomet in namizni tenis, sledi 1,8 milijona, uporabljajo pa jo številne zvezdniške ekipe, med njimi Ajax, Chelsea in Real Madrid. To izboljša varnost žogice igralcev.

Ronaldhino Gaúcho 2016 je dal ime po igri, nekdanji brazilski nogometaš tistega leta, prvič zaradi Teqballa v Budimpešti. Brazilska nogometna legenda zlate žoge od takrat potuje po svetu kot veleposlanik za šport, tokrat pa je v madžarsko prestolnico prispel zaradi svetovnega pokala Hungexpo. Od 6. do 8. decembra bo zvezdniški gost tretjega svetovnega pokala v teku.

„Ko sem doma, vsak dan igram teqball. Danes skoraj vsi v Braziliji igrajo to igro, tudi na plažah – je pred kratkim za CNN povedal Ronaldinho. – Kdor ima rad nogomet, ki res rad igra žogo, je to igro resnično všeč. Seveda predvsem izboljšuje tehnično znanje. ”

Ronaldinho je igral tudi ključno vlogo pri ustanovitvi Brazilijske teqball zveze. Prepričan je, da bo igra kmalu postala olimpijski šport.

Fotó: pixabay.com

“Upam, da bom kmalu vključen na olimpijske igre. Takrat bom morda dobil priložnost, da postanem prvak s petimi obroči” – je pred kratkim dejal Ronaldinho, ki se ga bodo navijači osebno srečali na svetovnem prvenstvu v Budimpešti.

Poleg Ronaldinha številni nekdanji svetovni zvezdniki, kot so William Gallas, Christian Karembeu, Luis Figo, Cafu in Carles Puyol, redno promovirajo Teqball.