Oldal kiválasztása
News

Razvoj na letalu je strmoglavil zvezdo

FIFA bo močno kaznovala neizplačilo prvega obroka kupnine nogometaša, ki je umrl.

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) bo Cardiff City izključila iz treh prestopnih obdobij, če ne bo plačala dogovorjenih šest milijonov evrov (2 milijardi forintev) za Francoza Emilijana Salá, ki je umrl 21. januarja v Nantesu – so sporočili iz MTI-a.

Po vložitvi v Nantes februarja se je FIFA odločila, da bo valižanski klub prvi obrok kupnine v višini 15 milijonov funtov prenesel Francozom. Cardiff City je v začetku oktobra napovedal, da se bo pritožil na Mednarodno arbitražno športno sodišče (CAS), toda odbor FIFA je v ponedeljek izdal izjavo, da bo klubu naložil velike kazni, če denarja ne bo poslal v roku 45 dni.

Fotó: pixabay.com

Cardiff, ki je bil konec lanske sezone izločen iz angleške premier lige, se na zadnjo napoved FIFA ni odzval, je pa že prej povedal, da vidi dokaze, da sporazuma med obema kluboma nikoli ni bilo doseženo, ker več točk pogodbe ni bilo izvedeno. in zato velja za nično.

28 letno Salato je velški klub za klubski rekord kupil januarja, nogometaš pa je 21. januarja iz enotomobilnega letala iz Francije v Wales. Na poti pa je pilot zaprosil za prehod nižji od otoka Guernsey na nadmorski višini 1.500 metrov nad kanalom in nato izginil z radarskega zaslona pri spustu na nadmorski višini 700 metrov. Kot se je pozneje izkazalo, je letalo strmoglavilo v morje, njegovo razbitino so našli šele 3. februarja, v njem pa je bilo Salovo truplo.