Oldal kiválasztása
News

Pripravlja se svetovna senzacija, legendarni športnik se želi vrniti z rekordom

Šušlja se o velikih načrtih, ki jih kuje Vladimir Kličko, s katerimi bi spisal novo poglavje zgodovine športa. Stremi le k temu cilju.

Že nekaj let visi v zraku vrnitev Vladimirja Klička v ring. Ukrajinski profesionalni svetovni prvak v boksu od aprila leta 2017 ni boksal, pred kratkim pa je izjavil, da še zdaleč ni izključena njegova vrnitev v ring.

„Moja vrnitev ne bo v slogu pripravljalnih taborov in spopadov. Če bom ponovno boksal, bo to zaradi zelo ekstremnega vzroka,”

je povedal skoraj dva metra visoki boksar z vzdevkom „Jekleno kladivo”, ki je v svoji profesionalni karieri, dolgi več kot dve desetletji, zabeležil 64 zmag (od tega 53 s k. o.) od skupno 69 profesionalnih dvobojev.

Fotó: pixabay.com

Mlajši od bratov Kličko, ki trenutno živi v Los Angelesu, je izdal: edini izziv, ki v meni zbudi željo po borbi, je, da bi podrl rekord Foremana.

Ameriška boksarska legenda je leta 1994 s 45 leti postal najstarejši profesionalni svetovni prvak v težki kategoriji. Ukrajinec ima še skoraj dve leti, da doseže starost „Big Georgea”.