Oldal kiválasztása
News

Prema Švedski vladi ima popolno nezaupanje

Glede na anketo, objavljeno v švedskem časopisu Expressen, le osem odstotkov vprašanih meni, da lahko levičarska vlada v naslednjih šestih mesecih premaga tovrstne vojne v državi.

V nasprotju s tem 88 odstotkov vprašanih verjame, da se bodo tovrstne vojne in njihove posledice v naslednjih mesecih še naprej razvijale z nespremenjeno intenzivnostjo ali še močneje. Toivo Sjörén, izvršni direktor raziskave Sifo, je dejal, da je socialni kabinet resno izzvan zaradi močnega nezaupanja splošne javnosti.

Če voditelji države niso sposobni izpolniti pričakovanj družbe, je to huda težava

-je rekel Sjören. Raziskavo je poleg tega Sifo izvedel v zvezi s potovanjem premierja Stefana Löfvena v Göteborg prejšnji teden, kjer so mu mediji sporočili, da bo policija sprejela ukrepe, ki bi pozitivno vplivali na boj proti vojni tolp. Löfven je ponovil svoje stališče, da vse slabša javna varnost in vse bolj nasilne akcije kriminalnih tolp niso povezane z množičnimi migracijami, ki so se dogajale v zadnjih letih. Vodja skandinavske vlade trdi, da glede na številne študije obstaja povezava med množičnim priseljevanjem in porastom nasilnega kriminala. In leta 2019 je bilo v državi več eksplozij kot kadar koli prej.

Fotó: pixabay.com

Zaradi tega je Danska na meji s Švedi ponovno uvedla nadzor na meji, saj je bilo v Københavnu več bombnih napadov, osumljenci pa so prišli iz Švedske.

Tudi Švedska ni dobra v usodnih strelih. Na spletnem mestu Expressen je bil tudi članek, v katerem je razloženo, da ima večina strelcev migracijsko ozadje.